Wijndal: 'Veel spelen en hopelijk mee naar een mooi WK'

Owen Wijndal kwam een maand geleden over van AZ. De linksback maakte de voorbereiding in Oostenrijk mee, speelde al flink wat minuten en heeft het goed naar zijn zin in Amsterdam.

Tags

  • #Wijndal

Socials

"Het is wat ik had verwacht: een hoog niveau en een leuke groep", begon Wijndal. De linksback kende verschillende Ajacieden al voordat hij naar Ajax kwam. "Ik trek veel op met Jurriën Timber, Devyne Rensch, Steven Bergwijn, Brian Brobbey en ook Steven Berghuis kende ik al van Oranje. Naci Ünüvar en Kenneth Taylor komen bij mij uit de buurt. Ze hebben me goed geholpen met de basisregels en tactische dingen. Ik heb me vrij snel aangepast."

Veel wedstrijden spelen
De lach van Wijndal valt altijd op. "Ik heb hier lang op gewacht en ben hartstikke blij om hier te zijn. Ik kan niet wachten om veel wedstrijden voor deze club te spelen." Zijn doelen zijn duidelijk. "Veel spelen en meegaan naar het WK. Daarnaast wil ik, samen met het team, natuurlijk kampioen worden, de beker winnen en ver komen in de UEFA Champions League."

Wijndal is tevreden én kritisch op zijn spel tot dusver. "Er kunnen altijd dingen beter. Ik moet nog veel leren en die stappen probeer ik te zetten op trainingen door veel te praten met de trainer en mijn teamgenoten." De linkerflank van Ajax voelt in ieder geval goed. "Ik heb veel de bal en kan aanvallen, daar houd ik van. In deze ploeg hebben de backs een groot aandeel."

Klik met Bergwijn
Met Bergwijn, die voor hem staat, heeft hij een goede connectie. "Er komt veel dreiging vandaan. Hij is een fantastische voetballer, waardoor het voor mij ook makkelijker is om samen te spelen." Het positie kiezen tijdens het drukzetten was even wennen voor de linksback. "Ik sta hier wat hoger op het veld dan bij AZ, dat is het grootste verschil. Voor de rest is het aanvallende gedeelte hetzelfde en kan ik lekker mijn ding doen."

Zondag wacht FC Groningen in de Johan Cruijff ArenA. "We moeten winnen en ik hoop dat ik deze wedstrijd weer kan laten zien hoe goed ik ben. Een goal of een assist zou lekker zijn. Ik kan niet wachten."

Gerelateerde artikelen

Q&Awijndaltimber1280

Q&A met Timber en Wijndal: 'Jurriën zou modeshows lopen'

Op het trainingskamp namen Jurriën Timber en Owen Wijndal plaats in de lobby van het hotel om vragen te beantwoorden die door fans waren opgestuurd. Wat is bijvoorbeeld het favoriete gerecht van de beide heren voordat ze moeten voetballen? Of wat waren ze geworden als ze niet waren doorgebroken in het profvoetbal?

Tags

  • #PreSeason
  • #Timber
  • #Wijndal

Socials

Wijndal 880

Wijndal is Ajacied: 'Het shirt staat mij goed'

Owen Wijndal werd dinsdagmiddag gepresenteerd als kersverse Ajacied. Als kleine jongen wilde hij al in het rood en wit spelen in Amsterdam. Via de jeugdopleiding en het eerste elftal van AZ is dat nu op zijn 22e gelukt. "Het was tijd voor een nieuwe stap."

Tags

  • #Wijndal

Socials