Wijndal verwacht mooie ambiance in Berlijn: 'Dat motiveert extra'

Branie in Amsterdam. Zomeraanwinst Owen Wijndal heeft zich na een wisselvallige beginperiode bij Ajax uitstekend herpakt. De linkervleugelverdediger heeft zijn basisplaats weer terug en kijkt enorm uit naar de UEFA Europa League-return tegen FC Union Berlin. "Een mooie uitdaging voor ons om te laten zien wat we kunnen."

Tags

  • #Wijndal

Socials

De kenmerkende glimlach van Wijndal is weer volop te zien in Amsterdam. "Die is nooit weggeweest, met sommige momenten misschien wel wat minder", vertelt de linkervleugelverdediger. "Over het algemeen is die glimlach er wel. Sowieso helpt het als we winnen en als ik speel, maar ik denk dat ik zo gewoon als persoon ben en met de jongens geniet."

Wijndal ging dit seizoen op sportief vlak door een mindere periode heen. "Dat is natuurlijk moeilijk, helemaal als je ziet dat het minder gaat met de ploeg. Je wilt het team eigenlijk altijd helpen en graag spelen, maar de keuze van de trainer valt dan op een andere speler. Dan moet je gewoon je best doen op trainingen en laten zien dat je wel in de basisopstelling hoort."

Vertrouwen
De laatste weken speelt de 23-jarige Zaandammer weer alles onder hoofdtrainer John Heitinga. Ajax pakte in de laatste vier competitieduels de volle buit. "Voor het vertrouwen is het heel erg belangrijk dat je wint. Iedereen weet als je bij Ajax speelt, dat je dan de beste van Nederland bent. Voetballen kunnen we allemaal, maar vertrouwen is gewoon heel erg belangrijk." 

Wijndal ervaart in Amsterdam één groot verschil tussen Ajax en zijn vorige werkgever AZ. "Als je met 3-0 hebt gewonnen, dan had het 6-0 moeten zijn. Het moet altijd beter, ik denk dat dat het grootste verschil is met vroeger. Dat is ook goed om mee te maken. Logisch ook, want iedereen verwacht heel veel van je. Dat is een goed teken."

FC Union Berlin-uit
Ajax neemt het donderdagavond in de UEFA Europa League op tegen FC Union Berlin. Het heenduel in de Johan Cruijff ArenA eindigde in 0-0, waardoor de Ajacieden een mooie uitdaging wacht in Berlijn. "Als wij ons eigen spel spelen, dan moeten we zeker door kunnen gaan", zegt Wijndal vol vertrouwen.

"We moeten meer kansen creëren en dreigender zijn. Ik denk dat het verdedigend wel aardig stond en dat we ook niet heel veel weggaven. Als we voor elkaar weten te krijgen dat we onze kansen afmaken, dan moeten we zeker winnen van FC Union Berlin."

Gerelateerde artikelen

Davy Klaassen Balende 1280

Dit was FC Union Berlin - Ajax

Ajax heeft met 3-1 verloren bij FC Union Berlin en is daardoor uitgespeeld in Europa. Lees via ons liveblog terug hoe de wedstrijd verliep.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials

Klaassen Training Day 1280

Training Day | Trainen in Amsterdam en eerste dag in Berlijn

De Ajax-spelers begonnen de dag in Amsterdam met een training op de Toekomst. Daarna vertrok de selectie plus staf naar Schiphol om het vliegtuig te pakken richting Berlijn. In de Duitse hoofdstad volgde een veldinspectie in het stadion van FC Union Berlin en waren Jurriën Timber en John Heitinga aanwezig op de persconferentie. Wij waren er de hele dag bij.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials

Heitinga Persconferentie 1280

Heitinga over FC Union Berlin-uit: ‘Het kan een heksenketel worden’

Het moet beter dan een week geleden tegen FC Union Berlin. Daar waren John Heitinga en Jurriën Timber het bij de persconferentie in aanloop naar de return in de UEFA Europa League beiden wel over eens. Donderdag eindigde het duel in de Johan Cruijff ArenA met de Duitsers in 0-0. “We zullen het bij onszelf moeten zoeken”, sprak de oefenmeester in het Stadion An der alten Försterei.

Tags

  • #UEL
  • #FCUAJA

Socials