Yah blij met contract: 'Als jonge jongen droom je van zulke dingen'

Het is een prachtige dag voor Gibson Yah. De verdediger annex middenvelder tekende een overeenkomst die met terugwerkende kracht ingaat op 1 juli 2021 en loopt tot en met 30 juni 2022. In zijn contract is een optie voor nog een jaar opgenomen. "Dit is de mooiste club van Nederland."

Tags

  • #Yah

Socials

De achttienjarige speler van Jong Ajax raakte in augustus van dit jaar geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Dat is volgens de middenvelder ook één van de redenen dat hij in eerste instantie tot 30 juni 2022 heeft getekend.

"Ja, je moet realistisch denken. Ik ben nu geblesseerd en hoop dat ik zo snel mogelijk weer op het veld kan staan. Dan kan ik laten zien dat ik bij Ajax hoor. Als het goed is train ik over drie weken weer met de groep mee. Ik wil eerst weer fit worden."

Om zo sterk mogelijk weer terug te komen na de winterstop zoekt Yah veel contact met zijn fysiotherapeuten. "Ik geef alles, elke dag. Ik ben veel aan het appen met mijn fysio's om te vragen wat ik moet doen of wat er beter kan."

Doelen en ambities
Als hij na de winterstop weer fit is, wil hij vooral weer minuten maken bij de beloften. "Daar wil ik een betrouwbare speler worden. Een speler waar de trainer op kan bouwen."

Tags

  • #Yah

Socials

Gerelateerde artikelen

Gibson1280

Ajax contracteert Gibson Yah

Ajax heeft Gibson Yah gecontracteerd. De verdediger annex middenvelder tekende een overeenkomst die met terugwerkende kracht ingaat op 1 juli 2021 en loopt tot en met 30 juni 2022. In de overeenkomst is een optie voor nog een seizoen opgenomen. Het betreft het eerste contract voor de achttienjarige Yah, die sinds augustus kampt met een blessure.

Tags

  • #Yah

Socials

Reiziger1280

Goal of the Month | Tadic, De Waal, Reiziger, Pelova of Martha

Ook in de maand november zijn er weer schitterende doelpunten gemaakt door verschillende Ajacieden. Wat vond jij de mooiste? Je kan weer stemmen op de Goal of the Month. Tevens maak je kans op een gesigneerd shirt van de winnaar. De Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GoaloftheMonth

Socials