'Yekta on fire': jeugdspeler Yekta Yagmur hield ruim 3.000 keer hoog voor Ajax - Dortmund

Voorafgaand aan Ajax - Borussia Dortmund mocht Yekta Yagmur (Ajax O11) in de strijd om de Richard Witschge Bokaal zijn hooghoudkunsten laten zien in de Johan Cruijff Arena. Hij kwam daarbij tot het duizelingwekkende aantal van 3.038. In dit interview kijkt de jonge baltovenaar terug op die prestatie en vertelt hij zijn geheim.

Tags

  • #AJABVB

Socials

Terwijl zijn teamgenoten op de achtergrond 'Yekta on fire' zingen zit Yagmur met een brede lach voor de camera. "Toen ik eenmaal in de Johan Cruijff ArenA stond, dacht ik dat ik gewoon moest voetballen zoals op het pleintje. Maar natuurlijk had ik wel spanning."

Voorbeeld Virgil
"Toen ik hoorde dat ik op 1.400 zat werd ik weer rustig. Maar boven de 3.000 werd het wel weer heel spannend", vertelt Yagmur over zijn ervaring in de Johan Cruijff ArenA.

Zijn voorbeeld is overigens Virgil van Dijk, die net als Yagmur centraal achterin speelt. "Hij wint veel duels. Hij is groot en sterk. Daarnaast durft hij ook mee op te komen." 

Gerelateerde artikelen

Oliver Michael 880 Copyright Proshots 13922875

Oliver fluit uitduel Ajax bij Dortmund

De UEFA heeft Michael Oliver aangesteld als scheidsrechter voor het uitduel van Ajax met Borussia Dortmund. Het treffen in de UEFA Champions League wordt woensdag vanaf 21:00 uur op Duitse bodem gespeeld. Twee weken terug waren de Ajacieden in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 te sterk voor Dortmund.

Tags

  • #UCL
  • #BVBAJA

Socials

Haller880heraja

Samenvatting Heracles - Ajax

Ajax had een uiterst moeizame avond in Almelo. Een duel dat vanuit Amsterdams perspectief nooit helemaal loskwam eindigde zoals het begon: 0-0.

Tags

  • #HERAJA

Socials