Zo ervaart Schreuder de trainingsweek in De Lutte: 'Zie heel veel kwaliteit'

Alfred Schreuder neemt rustig de tijd om de trainingsweek in Overijssel door te nemen. Waar let hij nu op in De Lutte? Waar praat hij over met zijn mede-stafleden? Hoe kijkt hij terug op het oefenduel met SV Meppen? De 49-jarige coach vertelt ruimhartig over de meerdaagse trip naar het oosten van het land.

Tags

  • #PreSeason
  • #Schreuder

Socials

In de tuin van hotel De Bloemenbeek oogt Schreuder content. "De omstandigheden zijn prima hier. We zijn met een mooie grote groep bij elkaar."

Hij heeft een goede indruk van de selectie die mee is naar De Lutte. "We hebben een vrij jonge groep aan de onderkant en wat oudere spelers van het eerste erbij. We moeten goed differentiëren: wat heeft iedereen nodig? Maar dat gaat goed."

Al vrij rap schakelt de trainer over naar het tactische plaatje. "We letten in eerste instantie nu op het fysieke aspect, maar tijdens de trainingen wordt er steeds meer vanuit voetbal gedacht. We willen de tegenstanders weer lokken en de bal snel verplaatsen naar de andere kant. We leggen nu de nadruk op balbezit in de training. Het hoog druk zetten willen we aan de andere kant ook terugzien in de wedstrijden."

Jong Ajax
Voor de 'nieuwe' trainer (hij werkte natuurlijk al eerder in Amsterdam) is het prettig dat Michel Kreek en John Heitinga als stafleden van Jong Ajax mee zijn naar Overijssel. "Jong Ajax is één van de belangrijkste teams onder het eerste. Ik merk vanaf dag één dat we op één lijn zitten over hoe we dingen willen zien en wat onze norm is."

Spelers als Christian Rasmussen en Sontje Hansen maakten vorig seizoen een goede indruk bij Jong Ajax. Dinsdag speelde dit tweetal een hoofdrol in de 3-0-overwinning op SV Meppen.

"De eerste helft vond ik al behoorlijk goed. Het hoog drukzetten en het spelen in balbezit was prima. Ze hebben uitgestraald dat ze wilden winnen. De jonge jongens op die trainingskamp zijn heel ambitieus en willen zich graag laten zien. Ik ga niet in op namen, maar ik ben tevreden met wat de jeugd laat zien. Ik zie heel veel kwaliteit."

Gerelateerde artikelen

Warmerdamsvmeppen880

Ajax voegt twee wedstrijden toe aan oefencampagne

Ajax heeft twee oefenduels toegevoegd aan het voorbereidingsprogramma voor het seizoen 2022/2023. Beide wedstrijden worden zonder toeschouwers afgewerkt en zijn evenals het duel met SV Meppen live te bekijken via Ziggo Sport.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Axeldonge Interview 1280

Training Day | Op jacht naar handtekeningen en quotes

Voor de Ajacieden stond vrijdag de open training op het programma. Voor de supporters de ultieme mogelijkheid om met de spelers op de foto te gaan. De dag werd afgesloten met een persconferentie en één-op-één-interviews.

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials

Schreuderpersco880

Schreuder: 'Er zit heel veel potentie in deze selectie'

Alfred Schreuder nam vrijdagmiddag vanaf 14:15 uur vanuit De Lutte plaats achter de microfoon voor zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer van Ajax. De opvolger van Erik ten Hag blikte vooruit op het nieuwe seizoen. "We gaan verder op de weg die de club vierenhalf jaar geleden is ingeslagen."

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials