Schreuder: 'Een wedstrijd die je als trainer heel graag ziet'

Ajax heeft woensdagavond een geweldige prestatie geleverd door met 4-0 te winnen van Rangers FC. Trainer Alfred Schreuder en Mohammed Kudus kijken erg tevreden terug op het Champions League-treffen met de Schotten. "We zijn allemaal heel blij dat het zo in elkaar viel."

Tags

  • #UCL
  • #Schreuder
  • #Kudus

Socials

Kudus werd woensdagavond na een uitstekend optreden verkozen tot Man of the Match. De Ghanees is erg blij met het verloop van de wedstrijd. "Ik ben tevreden en ik ben God dankbaar. We weten allemaal wat er in mijn eerste Champions League-wedstrijd tegen Liverpool gebeurde (Kudus liep een zware blessure op, red.). Ik ben blij dat het vandaag een stuk positiever was. Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben."

Fantastische treffer
De gelegenheidsspits maakte een fantastische goal. Hij vond zijn treffer zelf ook erg mooi. "Maar er komen nog meerdere goals aan, let maar op", zei hij met een grote glimlach. De Ghanees geeft aan dat hij zichzelf meer als een middenvelder ziet, maar hij kan prima uit de voeten als aanvaller. "Ik geef alles voor het team, ongeacht op welke positie ik speel."

Kudusgoal 900 (2)

Sterke selectie
Ook Schreuder is erg content met het optreden van Kudus. "Ik vind dat hij een fantastische speler is. Naar mijn mening is hij een echte aanvaller. Vandaag wisten we dat er tussen de linies bepaalde vrijheden kwamen als hij het goed deed. Hij is heel snel en mobiel. We wisten dat dit kon en soms moet je wachten. Brian (Brobbey, red.) heeft het ook heel goed gedaan. We zijn een team met veel goede spelers", aldus de hoofdtrainer van Ajax.

Tevreden trainer
Schreuder keek woensdagavond verder met veel tevredenheid naar zijn ploeg. "Als je naar de eerste helft kijkt, is dit een wedstrijd die je als trainer heel graag ziet. We zijn allemaal heel blij dat het zo in elkaar viel. Ik ben het meest blij met de energie en de teamgeest, dat is voor mij het allerbelangrijkste", vertelde de Ajax-trainer. "Ik ben nuchter, maar dit is natuurlijk ook heel mooi. Even genieten en morgen gelijk richting Heerenveen denken, want over twee dagen wacht alweer een Eredivisie-wedstrijd."

Gerelateerde artikelen

Edson Alvarez

Verslag | Ajax dendert over Rangers FC heen

Ajax is de groepsfase van de UEFA Champions League woensdagavond uitstekend begonnen. De Ajacieden waren in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 te sterk voor Rangers FC, vorig seizoen verliezend finalist van de UEFA Europa League. Edson Álvarez, Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn tekenden voor de Amsterdamse productie.

Tags

  • #UCL
  • #AJARAN

Socials

Tadicclose1280

In beeld | Ajax - Rangers FC

Ajax heeft woensdagavond een overtuigende overwinning geboekt in de UEFA Champions League. De eerste groepswedstrijd tegen Rangers FC eindigde in de Johan Cruijff ArenA in 4-0. Bekijk hier alle wedstrijdbeelden!

Tags

  • #UCL
  • #AJARAN

Socials