Stichting Ajax Foundation

Ajax is de grootste club van Nederland. En dat betekent niet dat Ajax alleen het goede voorbeeld moet geven. Ajax is het aan zijn omgeving verplicht om deze verder te helpen ontwikkelen.

De Ajax Foundation, opgericht op 18 maart 2010 als een onafhankelijke, maar aan AFC Ajax gelieerde stichting, geeft hier invulling aan. De Ajax Foundation vormt met haar projecten een wit-rood-witte draad door de gehele schoolcarrière van Amsterdamse jongeren. Met als doel de jongeren te inspireren en motiveren om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen.

Zo draagt de Ajax Foundation bij aan het creëren van een generatie jongeren die actief beweegt naar een betere samenleving

  • Voor meer informatie over de Ajax Foundation klik hier

ABN AMRO is maatschappelijk partner van de Ajax Foundation.

Duurzaamheid

Als je wilt winnen, moet je ambitie tonen, op het veld en ook op het gebied van duurzaamheid. Daarmee kan Ajax het verschil maken voor mens, maatschappij en milieu.

Ajax wil anderen positief beïnvloeden. We willen de jeugd aan de bal krijgen om bewegingsarmoede tegen te gaan en jongeren inspireren en motiveren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Tegelijkertijd kunnen we onze sportieve en maatschappelijke ambities alleen waarmaken binnen een gezond, groen en duurzaam 'speelveld'. We moeten daarvoor ook de planeet met zorg beheren. We hebben gekozen voor de aanval en willen in 2030 CO2 neutraal zijn. Lees hier meer.