Guided stadiontour

De gidsen van de Johan Cruijff ArenA kennen het stadion als geen ander. Zij leiden je de hele stadiontour rond en brengen het stadion echt tot leven met hun bijzondere verhalen.

Daarnaast krijg je speciale toegang tot gebieden die normaal alleen zijn gereserveerd voor spelers en staf. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de officiële kleedkamer van Ajax, neem plaats in onze dug-out en nog veel meer.

Boek stadiontour

Wat ga je doen?

✓ Kleedkamer Ajax
✓ Kleedkamer tegenstander
✓ Mixed Zone
✓ Spelerstunnel
✓ Veld
✓ Dug-out
✓ Perskamer
✓ Ajax Gallery of Fame
✓ Gids

Praktische informatie

Hoelang duurt de guided stadiontour?

75 minuten

Wanneer kan je een stadiontour doen?

7 dagen per week tussen 9.30 en 16.30 uur

Let op: tijdens uitwedstrijden is de Ajax-kleedkamer niet altijd beschikbaar vanwege het gebruik door de Ajax-selectie. Tijdens thuiswedstrijddagen van Ajax zijn er beperkte of geen tours beschikbaar. Dit verschilt per thuiswedstrijd, bekijk hier de beschikbaarheid.

Bereikbaarheid

Johan Cruijff ArenA - Johan Cruijff Boulevard 1, 1100DL Amsterdam, Nederland.
Vanaf Amsterdam Bijlmer ArenA is het 5 minuten lopen naar de Hoofdingang. Parkeren kan in de P+R Johan Cruijff ArenA-garage onder het stadion.

Toegankelijkheid

De Johan Cruijff ArenA is goed toegankelijk voor mindervaliden, met voldoende liften, roltrappen en opritten voor rolstoelen. Bezoekers die rolstoel gebonden zijn kunnen een stadiontour reserveren door een email te sturen naar: Tour@johancruijffarena.nl.

 

Boek stadiontour

Gallery of Fame

In de Gallery of Fame wordt de bezoeker aan de hand van vier thema’s rondgeleid door de geschiedenis van Ajax. Beginnend bij de Europese overheersing in de jaren zeventig, om daarna via de tweede succesperiode in de negentig jaren uit te komen. Aan de andere kant komen diverse landstitels en de toekomst aan bod.

De prachtige Ajax Gallery of Fame is ontworpen en ontwikkeld door creatief ontwerpbureau NorthernLight en is vanaf nu de afsluiting van de Johan Cruijff ArenA stadiontour. Nieuwsgierig? Reserveer dan een stadiontour door de Johan Cruijff ArenA en eindig deze tour tussen de historische beelden van de club.

N.b. de Gallery of Fame is niet apart van een rondleiding door de Johan Cruijff ArenA te bezoeken. De Gallery of Fame maakt onderdeel uit van de rondleiding.

Boek stadiontour

Onze andere stadiontours

Klassieke tour

Doorloop de stadiontour op je eigen tempo zonder gids.

Meer info

VIP-tour

Neem een kijkje in exclusieve ruimtes zoals een skybox en de Koninklijke Loge.

Meer info

Matchday tour

proef de sfeer tijdens een stadiontour onder begeleiding van een gids, in voorbereiding van de wedstrijd.

Meer info