Klassieke stadiontour

Bij de klassieke stadiontour krijg je de mogelijkheid om op je eigen tempo het stadion te ontdekken, met speciale toegang tot gebieden die normaal alleen zijn gereserveerd voor spelers en staf. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de officiële kleedkamer van Ajax, neem plaats in onze dug-out en nog veel meer.

Natuurlijk ontbreekt ook de schatkamer van Ajax niet; de Gallery of Fame. Hier bewonder je alle successen en overwinningen met bijbehorende shirts, bekers & trofeeën.

Let op! Door de concertperiode zijn de dug-outs in onderhoud en is het veld bedekt met platen.

Boek stadiontour

Wat ga je doen?

✓ Kleedkamer Ajax
✓Kleedkamer tegenstander
✓ Mixed Zone
✓ Spelerstunnel
✓ Veld
✓ Dug-outs
✓Perskamer
✓ Ajax Gallery of Fame
✖ Geen audio ondersteuning of gids

Praktische informatie

Duur
Dat mag je zelf bepalen, meeste bezoekers doen er 60 minuten over.

Wanneer kan je een stadiontour doen?
7 dagen per week tussen 9.30 en 16.30 uur.

Let op: tijdens uitwedstrijden is de Ajax-kleedkamer niet altijd beschikbaar vanwege het gebruik door de Ajax-selectie. Tijdens thuiswedstrijddagen van Ajax zijn er beperkte of geen tours beschikbaar. Dit verschilt per thuiswedstrijd, bekijk hier de beschikbaarheid.

Bereikbaarheid
Johan Cruijff ArenA - Johan Cruijff Boulevard 1, 1100DL Amsterdam, Nederland.
Vanaf Amsterdam Bijlmer ArenA is het 5 minuten lopen naar de Hoofdingang. Parkeren kan in de P+R Johan Cruijff ArenA-garage onder het stadion.

Toegankelijkheid
De Johan Cruijff ArenA is goed toegankelijk voor mindervaliden, met voldoende liften, roltrappen en opritten voor rolstoelen. Bezoekers die rolstoel gebonden zijn kunnen een stadiontour reserveren door een email te sturen naar: Tour@johancruijffarena.nl.

Boek stadiontour

Gallery of Fame

In de Gallery of Fame wordt de bezoeker aan de hand van vier thema’s rondgeleid door de geschiedenis van Ajax. Beginnend bij de Europese overheersing in de jaren zeventig, om daarna via de tweede succesperiode in de negentig jaren uit te komen. Aan de andere kant komen diverse landstitels en de toekomst aan bod.

De prachtige Ajax Gallery of Fame is ontworpen en ontwikkeld door creatief ontwerpbureau NorthernLight en is vanaf nu de afsluiting van de Johan Cruijff ArenA stadiontour. Nieuwsgierig? Reserveer dan een stadiontour door de Johan Cruijff ArenA en eindig deze tour tussen de historische beelden van de club.

N.b. de Gallery of Fame is niet apart van een rondleiding door de Johan Cruijff ArenA te bezoeken. De Gallery of Fame maakt onderdeel uit van de rondleiding.

Boek stadiontour

Onze andere stadiontours

Guided tour

Onze gidsen brengen het stadion tot leven met hun bijzondere verhalen.

Meer info

VIP-tour

Neem een kijkje in exclusieve ruimtes zoals een skybox en de Koninklijke Loge.

Meer info

Matchday tour

proef de sfeer tijdens een stadiontour onder begeleiding van een gids, in voorbereiding van de wedstrijd.

Meer info