Kalokoh en Rijkhoff helpen Jong Ajax langs Jong PSV

Kalokohheader1920

Jong Ajax heeft de tweede zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Op sportcomplex de Toekomst waren de beloften met ruime cijfers te sterk voor Jong PSV. Aan de hand van David Kalokoh en Julian Rijkhoff (2) werd het 3-0.

Na een mindere reeks qua resultaten werd er maandag al gewonnen bij De Graafschap. Een goal van Jaydon Banel was in Doetinchem genoeg voor de overwinning: 0-2. Vrijdagavond waren zijn collega’s in de aanval aan de beurt om het verschil te maken.

Vizier op scherp
De openingsfase leek wel voor de bezoekers. Jong PSV oogde optisch sterker, zonder grote kansen te creëren. Aan de overkant was het wel direct raak bij de eerste de beste mogelijkheid. Banel veroverde de bal op de helft van de Eindhovenaren en ineens lag er flink wat ruimte voorin. Via Kian Fitz-Jim kwam de bal bij Kalokoh, die beheerst binnenschoot in de korte hoek: 1-0.

Na die openingstreffer kreeg Jong Ajax meer en meer vat op het spel, alhoewel Jong PSV goed druk bleef zetten. Toch waren het de Amsterdammers die op 2-0 kwamen. Rijkhoff maakte zijn vierde competitietreffer sinds z’n komst in de winterstop naar Ajax.

In de tweede helft vijzelde Rijkhoff zijn totaal op met nog een doelpunt. Na aan goede combinatie die werd opgezet door Alvaro Henry kreeg de spits ietwat fortuinlijk de bal voor zijn voeten. De aanvaller ging koeltjes om met de geboden kans en schoot de 3-0 binnen. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar.

In verband met de interlandbreak speelt Jong Ajax pas op 29 maart weer een wedstrijd. Dan is FC Emmen de tegenstander in Drenthe. Dat duel begint zoals gebruikelijk om 20:00 uur.

Jong Ajax - Jong PSV 3-0 (1-0)
19. Kalokoh 1-0
28. Rijkhoff 2-0
47. Rijkhoff 3-0

Jong Ajax: Setford; Henry (72. Alders), Brandes (27. Chahid), Verschuren, Martha; Vos (72. Ugwu), Fitz-Jim, Banel, Chourak (72. Appiah), Kalokoh (63. Speksnijder), Rijkhoff (82. Vink)