Ajax Clinics gaat de Amsterdamse wijken in

Campsclinics1280
Campsclinics1280

De Ajax Foundation gaat met ‘Ajax Clinics on Tour’ komende zomer de Amsterdamse wijken in. In totaal zullen er, in samenwerking met de gemeente, veertien maatschappelijke voetbalclinics worden georganiseerd in zeven verschillende stadsdelen.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

De clinics zijn onderverdeeld in drie verschillende types. In ieder evenement zitten de normen en waarden van Ajax verwerkt.

Ajax Clinic4All: dit zijn laagdrempelige clinics voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Iedereen die dat leuk vindt kan meedoen, ongeacht wel niveau je hebt. Niet alle oefeningen hierin zijn voetbalgerelateerd. De clinics richten zich op de waarde ‘samenwerken’.

Ajax Clinic4Talents: dit zijn clinics voor de wat fanatiekere voetballers van 8 tot en met 12 jaar, die graag beter willen worden in voetbal. Deze oefeningen zijn wel allemaal voetbalgerelateerd. De clinics richten zich op de waarde ‘discipline’.

Ajax Tournament: dit is een voetbaltoernooi voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar. De teams worden samengesteld door de organisatie. Het toernooi richt zich op de waarde ‘respect’.

De activiteiten spelen zich af op Cruyff Courts, sportverenigingen en andere trapveldjes in de Amsterdamse wijken. Ajax Clinics on Tour maakt deel uit van de Midzomer Mokum. Dat is een leerzaam en actief zomerprogramma voor de Amsterdamse kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar.

De aftrap
De clinics vinden verspreid over de hele zomervakantie plaats. De start is op zaterdag 10 juli. Op die dag trapt de Ajax Foundation officieel af in Amsterdam-Noord aan de Naardermeerstraat. Die clinic begint om 14:00 uur en is om 16:30 uur afgelopen. De laatste activiteit is op donderdag 19 augustus.

Gemeente Amsterdam spreekt zich lovend uit over de samenwerking. "De meerwaarde van de Ajax Foundation is dat zij het gedrag van kinderen kunnen beïnvloeden aan de hand van de normen en waarden van Ajax en dat zij kinderen die deze zomer niet op vakantie (kunnen) gaan een Ajax belevenis kunnen geven. Het is een van de vele projecten waarin de Ajax Foundation en de gemeente Amsterdam samenwerken om jonge Amsterdammers in beweging te brengen, een gouden combinatie."

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajaxchallenge1280

Hoe de Ajax Challenge Ryan in de lockdown uit het slop haalde

Als Nederland in de winter voor een tweede keer in een lockdown gaat om de coronabesmettingen in te dammen, is de motivatie om naar school te gaan bij Ryan Knijpinga tot een nulpunt gedaald. Tot ROC TOP hem in contact brengt met de Ajax Challenge. Vier maanden later, begin april, schijnt de zon weer in het hoofd van de zeventienjarige Amsterdammer.

Tags

  • #AjaxChallenge

Socials

14Krun1280

Cruyff Legacy 14K | Jeugdopleiding werkt zich in het zweet

Veertien kilometer rennen, rondjes hardlopen om de Johan Cruijff ArenA of een obstacle run op sportcomplex de Toekomst; de jeugdopleiding van Ajax werkte zich maandagmiddag in het zweet voor Cruyff Legacy 14K. Het leverde vermoeide, maar voldane jeugdspelers op.

Tags

  • #Cruijff
  • #AjaxJeugd

Socials