Ajax contracteert Branco van den Boomen

Header Vb Boomen 1280
Header Vb Boomen 1280

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Branco van den Boomen over de overgang van de middenvelder naar Amsterdam. Van den Boomen komt transfervrij over van Toulouse FC, waar hij een aflopend contract heeft. Hij tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2023 en een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2027.

Tags

  • #VandenBoomen

Socials

Van den Boomen (Veldhoven, 21 juli 1995) speelde eerder in de jeugdopleiding van Ajax, in 2011 tekende hij op zestienjarige leeftijd een driejarig contract in Amsterdam. Op 11 november 2013 debuteerde hij in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de wedstrijd tegen De Graafschap (1-2-verlies).

Vanaf het seizoen 2014/2015 vervolgde Van den Boomen zijn carrière bij FC Eindhoven en kwam daarna in Nederland nog uit voor SC Heerenveen, Willem II en De Graafschap. Met ingang van het seizoen 2020/2021 maakte hij de transfer naar Toulouse, uitkomende op het tweede niveau in Frankrijk. De rechtspoot werd met die club in 2022 kampioen en promoveerde daarmee naar de Ligue 1. Met de Zuid-Franse ploeg pakte hij vorige maand ten koste van FC Nantes (1-5) de beker.

Gerelateerde artikelen

Branco Vd Boomen Still

Trotse Van den Boomen: 'Blij met beloning'

Branco van den Boomen is terug in Amsterdam. De middenvelder heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt tijdens zijn tijd bij Toulouse FC en is klaar voor zijn tweede periode bij Ajax. "Ik ben een creatieve teamspeler die graag vooruit speelt."

Tags

  • #VandenBoomen

Socials

Still Mislintat

Mislintat: 'Ik ben heel blij met Branco'

Sven Mislintat heeft met Branco van den Boomen zijn eerste aanwinst binnen. De Directeur Voetbalzaken van Ajax is enorm blij met de middenvelder. "Hij is uitgegroeid tot een echte persoonlijkheid op en naast het veld."

Tags

  • #Mislintat

Socials

BVDB Header Verhaal

Branco van den Boomen | Terug in Amsterdam

Met Branco van den Boomen heeft Ajax maandag een nieuwe speler gepresenteerd. De 27-jarige middenvelder keert terug bij de club waar hij negen jaar geleden vertrok.

Tags

  • #VandenBoomen

Socials