Ajax contracteert Hoofd Scouting

De Lang Kelvin 1920 2023 05 24 Kelvin De Lange 0010
De Lang Kelvin 1920 2023 05 24 Kelvin De Lange 0010

Ajax heeft Kelvin de Lang gecontracteerd. De Lang is met ingang van 4 augustus 2023 Hoofd Scouting betaald voetbal. Hij is de opvolger van Henk Veldmate, die na zeven jaar Ajax terugkeert naar FC Groningen. De Lang bereikte met Ajax overeenstemming over een contract dat loopt tot en met 30 juni 2027. Momenteel is hij werkzaam bij Manchester City als head of talent partnerships & placements.

Tags

  • #DeLang

Socials

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat: "We zijn blij dat Kelvin heeft besloten om bij Ajax te tekenen. Hij is de juiste persoon voor deze baan. We zochten naar een moderne hoofdscout met kennis van de huidige internationale voetbalwereld. Kelvin weet waar Ajax voor staat. Met de ervaring die hij bij City heeft opgedaan en zijn competenties brengt hij aanvullende kwaliteiten mee naar het huidige scoutingteam. Ik kijk er erg naar uit om nauw met hem te gaan samenwerken."

De Lang (Amsterdam, 24 december 1980) is in het bezit van een CIOS-diploma en een UEFA A-licentie en hij rondde aan de Johan Cruyff University de HBO-opleiding Sportmanagement af. De Lang trainde van 2002 tot en met 2005 verschillende jeugdteams bij HFC Haarlem, waarna hij in de periode 2005 tot en met 2017 functies in de scouting, recruiting en marketing vervulde bij drie verschillende managementbureaus. Hij vertrok in 2017 naar Engeland waar hij in dienst trad in de scoutingorganisatie van huidig landskampioen Manchester City. De Lang gaat in zijn nieuwe functie bij Ajax leidinggeven aan de afdeling Scouting Betaald Voetbal en rapporteren aan directeur voetbalzaken Mislintat.

Gerelateerde artikelen

Mislintat 1280

Sven Mislintat directeur voetbalzaken Ajax

Sven Mislintat treedt bij Ajax in dienst als directeur voetbalzaken. Daarover hebben Ajax en de Duitser overeenstemming bereikt. Hij tekent in Amsterdam een contract dat formeel loopt van 19 mei 2023 tot en met 30 juni 2026.

Tags

  • #Mislintat

Socials

Mislintat Still 1280

Mislintat blij met nieuwe uitdaging: 'Ajax is voor mij een iconische club'

Sven Mislintat bekleedt vanaf 19 mei officieel de functie directeur voetbalzaken binnen Ajax. De vijftigjarige Duitser tekent een contract tot en met de zomer van 2026 en kijkt uit naar zijn uitdaging in Amsterdam. "Het is een eer voor mij en ik wil zo snel mogelijk het Ajax-DNA krijgen."

Tags

  • #Mislintat

Socials

Henk Veldmate 1280

Veldmate vertrekt na zeven jaar bij Ajax

Henk Veldmate vertrekt bij Ajax. De hoofdscout keert terug bij zijn oude werkgever, FC Groningen. Veldmate kwam in 2016 naar Amsterdam om leiding te geven aan de scoutingafdeling. Diezelfde functie bekleedde hij tot dat moment ook in Groningen. Veldmate was voor zijn komst naar Ajax ruim 33 jaar in dienst van de huidige nummer zeventien van de Eredivisie.

Tags

  • #Veldmate

Socials