Ajax deelt kennis over talentontwikkeling met Europese clubs: 'Maar niet de Coca Cola-formule verklapt'

Clubbestuurders vanuit heel Europa kwamen afgelopen week naar Amsterdam. Ajax 'hostte' een conferentie voor clubs die willen kijken hoe Ajax traint, coacht en talent tot wasdom laat komen. Maar liefst 32 clubs uit de European Club Association (ECA) die geïnteresseerd waren in talentontwikkeling kwamen naar de Toekomst. "We hebben een mooi inkijkje gegeven, maar niet de Coca Cola-formule verklapt."

Tags

  • #ECA

Socials

Het was voor de tweede keer in vier jaar dat Ajax zo'n dergelijk evenement organiseerde. "De ontwikkeling van talent is niet alleen bij Ajax belangrijk, maar ook bij PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse of sc Heerenveen belangrijk. We willen de feedback meenemen naar de Nederlandse clubs waar we in Europa mee bezig zijn."

Edwin van der Sar nodigde als vice-voorzitter van de ECA zijn collega bestuursleden met plezier uit om een kijkje te nemen in de Ajax-keuken. "De jeugdopleiding is wel onze parel. Die is verdeeld in onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Die drie sectoren komen aan het bod. Ook leggen we de combinatie school, studie en trainen uit. Onze Ajax Coaching Academy kan ons daar in meehelpen. In anderhalve dag kunnen we een mooi inkijkje geven."

De Coca Cola-formule
De conferentie was populair eerder deze week. "Er waren meer inschrijvingen dan verwacht. We hadden eigenlijk ruimte voor twintig clubs, uiteindelijk waren er 32. We geven niet alle oefeningen weg en verklappen niet de Coca Cola-formule. Maar het is wel fijn om kennis te kunnen delen. We leren van elkaar."

Tags

  • #ECA

Socials

Gerelateerde artikelen

ACA5

Coaches kijken terug op geslaagd 2* Ajax Seminar: 'Wil graag meer leren over Ajax-filosofie'

“Ik wilde graag leren wat Ajax doet in de coaching en hoe ik dat kan implementeren in Engeland.” Trainer/coaches uit binnen- en buitenland volgden de voorbije week het 2* Ajax Seminar waarin zij van alles leerden over de opleidingsfilosofie van Ajax. De Brit Norbert Csorba keek zeer tevreden terug. “De coaches vanuit Ajax waren ontzettend inspirerend, behulpzaam en ‘open minded’.”

Tags

  • #ACA

Socials

Stadion 1420

Losse kaartverkoop tweede seizoenshelft

Na het WK wordt de Eredivisie in januari hervat. In de tweede seizoenshelft speelt Ajax thuis tegen onder andere FC Twente, Sparta, RKC en Feyenoord. Op maandag 21 november start de losse kaartverkoop voor de aankomende zeven thuisduels in de Eredivisie.

Tags

  • #Kaartverkoop

Socials