Ajax-delegatie brengt geslaagd werkbezoek aan partnerclub CF Pachuca

Headeraca Artikel
Headeraca Artikel

Een Ajax-delegatie is begin januari afgereisd naar Mexico om op werkbezoek te gaan bij CF Pachuca, de nieuwste internationale partnerclub van Ajax. Beide clubs werken sinds augustus intensief samen.

Tags

  • #ACA

Socials

De doelstelling van de samenwerking is om kennis uit te wisselen met Pachuca over het opleiden van talent. Ajax helpt in de scholing van de coaches en staf van de jeugdopleiding, om zo ook impact te hebben op de ontwikkeling van de jeugdspelers van Pachuca. In november waren er twee spelers - Julio Pérez en Fernando Álvarez – twee weken op stage in Amsterdam.

Aan het begin van het nieuwe kalenderjaar reisde een afvaardiging van Ajax naar Mexico af. De groep bestond uit Bart Logchies, Laura van Leeuwen, Roy Lagendijk en Jari de Kort. Een week lang deelden Pachuca en Ajax kennis met elkaar uit. Ook aanwezig was een kleine delegatie van de Mexicaanse club Club León, dat onderdeel uitmaakt van de Pachuca Groep.  

Bij zowel Ajax als Pachuca – beide overigens regerend landskampioen - staat de ontwikkeling van de speler centraal. Mooi om te zien was de betrokken en levendige wijze waarop de sessies werden ingevuld, er was sprake van veel enthousiasme.

Laura van Leeuwen, Manager Internationale Academies:  "De mensen bij Pachuca zijn enorm gemotiveerd om de volgende stappen te zetten, hier komen natuurlijk ook voor ons veel voordelen bij kijken. Het versterken van onze partners zal een positief effect hebben voor Ajax op de mid-lange termijn. We vinden elkaar erg goed in onze filosofie en kijk op voetbal. Toch zijn er ook bepaalde verschillen. Daarin kunnen we van elkaar leren. En op punten waarin we op elkaar lijken, kunnen we elkaar versterken."

Tijdens de week werden er vier presentaties gegeven over de manier waarop Ajax te werk gaat. Daarna werd de vertaalslag naar het veld gemaakt en via demonstratietrainingen inzage gegeven hoe dit trainbaar is te maken. Deze sessies waren een afwisseling van theorie en praktijk op het veld. Ook zag de delegatie van Ajax de nodige trainingen, wedstrijden van de jeugdteams en de hoofdmacht van Pachuca. 

Bart Logchies, Hoofddocent bij de Ajax Coaching Academy, zag tot zijn tevredenheid een leuke mix van leergierige en enthousiaste jonge mensen bij Pachuca in combinatie met goede en ervaren professionals. "We zijn erg goed ontvangen bij de club en in de samenwerking gaan al heel veel dingen erg goed. De afgelopen dagen hebben we samen weer nieuwe stappen kunnen zetten in een dieper begrip van de relatie tussen de identiteit van een club en de consequenties daarvan op het veld. De valkuil met voetbal is vaak om af te wijken van de doelstelling die we samen hebben gesteld voor dit bezoek. Dat komt omdat er verschillende wegen naar Rome leiden. Daarin is dus geen goed of fout, maar alleen anders. Het belang voor Pachuca is dat ze die weg goed uitstippelen zodat we samen weer de volgende stappen kunnen maken."

Ook bij Cláudio Aguilera, hoofd jeugdopleiding van Pachuca, was er een hoge mate van tevredenheid. "Het waren fantastische dagen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. We hebben een 'glimp' kunnen zien van waar de wereld van Ajax voor staat en al het uitstekende werk dat gedaan wordt om een grote hoeveelheid spelers van wereldniveau op te leiden", vertelde de Chileen. "We zien in Ajax een inspiratie en een referentie om één van de beste clubs ter wereld te worden en elitespelers binnen te halen en op te leiden."

Gerelateerde artikelen

Pachuca Bezoek 1280

Ajax-delegatie brengt bezoek aan CF Pachuca in Mexico

In navolging van het eerdere bezoek van CF Pachuca aan Ajax heeft nu een Amsterdamse delegatie een bezoek gebracht aan de Mexicaanse voetbalclub. In augustus van dit jaar maakten de beide clubs bekend met elkaar samen te gaan werken op het gebied van kennis- en talentontwikkeling. Het bezoek aan Mexico vormt de inhoudelijke start van het partnerschap.

Tags

  • #Pachuca

Socials

Stage Mexicanen 1280

Spelers van CF Pachuca lopen stage bij Ajax: 'Dit verrijkt ons leven'

Eind oktober, begin november kwamen twee spelers van het Mexicaanse CF Pachuca voor een stage van twee weken naar Amsterdam. Ajax heeft een samenwerkingsverband met de Mexicaanse grootmacht. Het werd een onvergetelijke ervaring voor Julio Pérez en Fernando Álvarez.

Tags

  • #Pachuca

Socials