Ajax en John Heitinga ontbinden arbeidsovereenkomst

Heitingaartikel1920
Heitingaartikel1920

Ajax en John Heitinga zijn gezamenlijk overeengekomen de lopende arbeidsovereenkomst te ontbinden. Het contract van de trainer liep bij Ajax nog tot en met 30 juni 2025, maar eindigt nu per 1 juli 2023. De clubleiding is hem zeer erkentelijk voor zijn inzet voor de club en hoopt door het ontbinden van de arbeidsovereenkomst dat de trainer zijn carrière elders een passend vervolg kan geven. Ajax wenst hem daarbij veel succes.

Tags

  • #Heitinga

Socials

Heitinga (Alphen aan den Rijn, 15 november 1983) debuteerde op 29 januari van dit jaar als interim-hoofdtrainer van Ajax met de gewonnen competitiewedstrijd tegen Excelsior: 1-4. Heitinga en de clubleiding kwamen op 2 februari 2023 overeen dat de 39-jarige oud-speler in elk geval de rest van het seizoen 2022/2023 als hoofdtrainer van het eerste elftal zou aanblijven.

Als speler doorliep de voormalig verdediger de jeugdopleiding in Amsterdam en kwam Heitinga zeven seizoenen uit voor de hoofdmacht van Ajax, voordat hij via Atl├ętico Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC in 2015 terugkeerde. Na zijn voetbalpensioen in 2016 bekleedde de oud-international verschillende trainersfuncties binnen de jeugdopleiding van Ajax. Hij was in het seizoen 2016/2017 assistent-trainer van Marcel Keizer bij Jong Ajax en leidde tussen 2017 en 2021 het hoogste jeugdteam van Ajax, de huidige O18. Sinds de zomer van 2021 was hij hoofdtrainer van het beloftenelftal van Ajax.

Gerelateerde artikelen

Mislintat1920

Mislintat over Heitinga: 'Het was een moeilijke beslissing'

Ajax maakte donderdagmiddag bekend dat de club op zoek zal gaan naar een nieuwe hoofdtrainer voor het eerste elftal. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat laat weten dat het een lastige keuze was om niet verder te gaan met John Heitinga als eindverantwoordelijke. "Hij pakte het heel professioneel op."

Tags

  • #Mislintat

Socials

Maduroheader

Hedwiges Maduro in technische staf Ajax

Ajax, Almere City FC en Hedwiges Maduro hebben overeenstemming bereikt over de overgang van de assistent-trainer naar Ajax. Maduro tekent een contract met een looptijd van drie seizoenen, van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2026. Met het contracteren van de voormalig Ajax-speler zijn de technische functies van de A-selectie voor het seizoen 2023/2024 geheel ingevuld.

Tags

  • #Maduro

Socials

Tadic1920

Oefenprogramma krijgt vorm, Open Dag op 8 augustus

De voorbereiding van Ajax krijgt vorm. Nadat eerder al het trainingskamp op de adidas World of Sports-campus werd aangekondigd, zijn nu ook enkele oefenwedstrijden en de datum van de Ajax Open Dag bekend.

Tags

  • #PreSeason

Socials