Ajax en Olympique Lyon bereiken akkoord over Nico Tagliafico

Nico 1420
Nico 1420

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Nico Tagliafico en Olympique Lyon over de directe transfer van de verdediger naar de Franse club. Het contract van Tagliafico bij Ajax liep nog tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Tagliafico

Socials

Tagliafico werd op 31 augustus 1992 geboren in Buenos Aires, Argentinië. De linksbenige verdediger kwam in januari 2018 over van het Argentijnse Independiente. Hij maakte zijn debuut in Amsterdam op 21 januari 2018 in de wedstrijd Ajax - Feyenoord (2-0) en speelde 169 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax en maakte daarin zestien doelpunten.

De Argentijnse international werd met Ajax drie keer landskampioen (2019, 2021 en 2022) en legde twee keer beslag op de KNVB beker; in 2019 en in 2021. In 2019 won hij tevens de Johan Cruijff Schaal.

Gerelateerde artikelen

SITE Thumb Youorme Licha Nico

You Or Me? | Martínez en Tagliafico | 'Zijn gezicht maakt mij al bang'

Hoe goed kennen de Ajacieden zichzelf en hun medespelers? In 'You Or Me' krijgt elk team veertien vragen voorgelegd waarbij twee antwoorden mogelijk zijn: kiezen ze zichzelf of toch hun teamgenoot? Als de spelers hetzelfde bordje omhoog houden, levert dat een punt op. Deze keer zijn Lisandro Martínez en Nico Tagliafico aan de beurt.

Tags

  • #Martínez
  • #Tagliafico

Socials

Nicothumb

Tagliafico geniet van Ajax-talenten: 'Op welke positie speelt hij nou?'

Nico Tagliafico kan met zijn 28 jaar tot de ervaren rotten worden gerekend in het elftal van Ajax. De Argentijnse linksback staat dagelijks op het veld met talentvolle tieners, die de stap van de jeugdopleiding naar het eerste elftal hebben gemaakt. Tagliafico spreekt vol lof over zijn piepjonge teamgenoten.

Tags

  • #Tagliafico

Socials