Ajax Esporters landskampioen na winst op PSV in finale eDivisie

Esportskampioen1920
Esportskampioen1920

De Ajax Esporters zijn zaterdag landskampioen geworden. In een bloedstollende finale wisten Levi de Weerd en Paulo Henrique Chaves (PHzin) de schaal te bemachtigen tijdens de eDivisie Finals. Ajax versloeg PSV in een finale over drie duels na strafschoppen.

Tags

  • #Esports

Socials

Het team van Ajax Esports speelde zaterdagmiddag de finalerondes van de digitale versie van de Eredivisie: de eDivisie Finals. Naast Ajax hadden AZ, Feyenoord, PSV, FC Twente, Heracles, PEC Zwolle en Excelsior zich geplaatst voor de finaleronde.

Onder toeziend oog van vele gamefans wist Ajax Esports de andere zeven gekwalificeerde teams achter zich te laten. De winst van dit kampioenschap betekent dat Ajax Esports nu recordkampioen is met vier landstitels.

Droom komt uit
De Weerd was door het dolle heen met de zege van de landstitel. Sinds kleins af aan was het voor hem een droom om landskampioen te worden met Ajax. "Toen ik kind was, kwam ik al naar de Johan Cruijff ArenA om Ajax te supporten. Om zelf nu een prijs toe te mogen voegen aan de prijzenkast voelt speciaal."

Voor zijn teamgenoot, Henrique Chaves, is het de tweede prijs van het seizoen. Naast de beker van de FC Pro Open mag hij dus nu de eDivisie schaal aan zijn prijzenkast toevoegen. "Voor mij is deze prijs extra speciaal aangezien ik vanuit Brazilië naar Nederland ben verhuisd met één belangrijke reden: Ajax landskampioen maken.

WK in juni
Het einde van de eDivisie betekent niet dat het seizoen nu over is. Zowel De Weerd als Henrique Chaves komen voor Ajax uit in de eChampions League in mei. Daarnaast spelen Henrique Chaves, De Weerd en Max Koelemaij het wereldkampioenschap in juni.

Gerelateerde artikelen

Boomenesport

E-sporter PHZIN draait warm voor succesvol WK met potje tegen Van den Boomen

Paulo Henrique Chaves (PHZin) kroonde zich dit weekend in Londen tot de beste EA Sports FC-speler van de wereld. Goed voorbeeld deed zodoende goed volgen. In aanloop naar het toernooi regelde Aviv een ontmoeting met Branco van den Boomen en werd er ook een onderling potje gespeeld. De Ajax-middenvelder trok na strafschoppen aan het kortste eind, maar het goede nieuws is dat door de prestaties van PHZIN op Engelse bodem zijn persoonlijke kaart kan verbeteren.

Tags

  • #PHZIN
  • #VandenBoomen

Socials

Muurschilderingrio1920

Ajax verrast Esporters met gigantische muurschildering in Rio de Janeiro

In aanloop naar het wereldkampioenschap FIFA 23 heeft Ajax hun Braziliaanse Esporters verrast met een muurschildering in Rio de Janeiro. Pedro Henrique Chaves en Paulo Resende nemen deel aan het FIFA eClub World Cup 2023, waar ze proberen namens Ajax de wereldtitel binnen te slepen. De beste Esports clubs in FIFA 23 nemen het in dit toernooi tegen elkaar op.

Tags

  • #Esports

Socials