Ajax-leerlingen krijgen diploma: 'Altijd gemotiveerd geweest om school af te maken'

Groot feest in de Johan Cruijff ArenA deze zomer, want aan het eind van het afgelopen schooljaar hebben een aantal jeugdspelers van Ajax hun diploma gehaald. Wij waren aanwezig bij de diploma-uitreiking.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Onder de geslaagden behoorden onder andere Tommy Setford, Sylvano Vos en Samya Masnaoui. Voor Setford werd het een zomerstop om niet snel meer te vergeten. De goalie tekende in juni zijn eerste profcontract en kon enkele weken later zijn handtekening zetten onder zijn diploma van de School van de Toekomst.

"Ik kon mij geen betere zomer wensen dan dit", lachte de zestienjarige doelman hardop. "Hierna ga ik naar de mbo, het College de Toekomst. Zo kan ik een opleiding blijven doen naast het voetbal. Als ik die heb afgerond, ben ik klaar."

Masnaoui vond het vooral prettig om met lotgenoten in de klas te zitten. "We zijn allemaal topsporters. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik mijn school zo met voetbal kon combineren. Ook niet voordat ik bij Ajax terecht kwam. Dit was een 'eitje'. Je kon na de training direct lunchen en weer naar school."

Verder studeren of niet
Of Vos op zijn beurt na de zomer ook naar College de Toekomst gaat, weet hij nog niet. "Dat moet ik nog even met mijn moeder overleggen. Eigenlijk ben ik er klaar mee. Ik wil mij honderd procent focussen op het voetballen. Ik ga naar Jong Ajax. Daar wil ik mijn volle aandacht aan geven. Maar ik ben wel altijd gemotiveerd geweest om mijn school af te maken."

Gerelateerde artikelen

DNT Header 2 1420

Start herontwikkeling de Nieuwe Toekomst stap dichterbij

Voor de Nieuwe Toekomst is er door Ajax in 2019 een masterplan opgesteld dat is gericht op de herontwikkeling van het huidige terrein en de toekomstige uitbreiding op P2. De focus van het project ligt momenteel op de ontwikkeling van het huidige terrein. Hier ligt de nadruk op het herindelen, structureren en verduurzamen van het sportcomplex.

Tags

  • #DeNieuweToekomst

Socials

Lootschool1

Ajax en Calandlyceum openen VO-school voor jeugdspelers op de Toekomst

Ajax, Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP) en de gemeente Ouder-Amstel hebben woensdag officieel ‘De Toekomst’ geopend, een VO-school voor jeugdvoetballers van Ajax op sportcomplex de Toekomst. De school is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Ajax en het Calandlyceum, dat onder SOVOP valt, en wordt een officiële nevenvestiging van de middelbare school in Amsterdam-West.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials