Ajax stelt Maurits Hendriks aan

Hendriks Header 1280
Hendriks Header 1280

Ajax stelt Maurits Hendriks aan als Chief Sports Officer (CSO). De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax is voornemens Hendriks te benoemen als statutair directeur, met inachtneming van de geldende procedure. Dit voor een periode van twee jaar, met een optie van nog twee jaar. Vanaf 19 september 2022 begint Hendriks reeds als titulair directielid. De beoogde statutaire benoeming komt op de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 11 november 2022.

Tags

  • #Hendriks

Socials

De directiefunctie van CSO is nieuw binnen Ajax. De directie en RvC hebben gezamenlijk de topstructuur geƫvalueerd. Doel van deze wijziging van de directiestructuur is het op lange termijn bestendigen van Ajax als topsportorganisatie. De portefeuille van de CSO bevat: Sportpark de Toekomst, project De Nieuwe Toekomst, de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal en de aan alle voetbalselecties ondersteunende specialistische afdelingen. De compositie, de prestaties en de ontwikkeling van Ajax 1 en Jong Ajax, inclusief de daarbij behorende transfers, blijven de verantwoordelijkheid van de directeur voetbalzaken. Deze functie wordt momenteel waargenomen door het technisch management betaald voetbal, Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die voor dat gedeelte van hun functies aan directievoorzitter Edwin van der Sar blijven rapporteren.

Hendriks (Amsterdam, 1 januari 1961) was ruim dertien jaar technisch directeur van NOC*NSF. Nederland ontwikkelde gedurende deze periode de ambitie om bij de beste sportlanden van de wereld te horen. Hendriks realiseerde deze ambitie door het versterken van het Nederlandse topsportklimaat en de vorming van TeamNL. Eerder was hij succesvol als hockeycoach met de Nederlandse mannen (Olympisch kampioen, Sydney 2000) en met Spanje (Europese titel, 2005). Hendriks was bij drie achtereenvolgende Olympische Spelen actief als Chef de Mission van Nederland.

President-commissaris Leen Meijaard: "Wij zijn zeer verheugd dat Maurits Hendriks de nieuwe functie van CSO heeft aanvaard. De sportieve en maatschappelijke uitdagingen waar Ajax voor staat zijn groot. Met Maurits halen we veel organisatorische ervaring uit de topsport in huis. Ook brengt hij veel bestuurlijke ervaring mee. Wij zijn ervan overtuigd dat Maurits samen met de andere directieleden daarnaast een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan het cultuurprogramma voor een veilig werk- en sportklimaat binnen de hele club."

Hendriks: "Ajax inspireert met tot de verbeelding sprekende topprestaties jonge mensen het beste uit zichzelf te halen. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega's een bijdrage te leveren aan het versterken van de topsportcultuur en het verder uitbouwen van deze prachtige club."

Algemeen directeur Edwin van der Sar: "De komst van Maurits Hendriks vormt een welkome versterking van ons directieteam. Zijn kennis en ervaring zijn van waarde bij het verder ontwikkelen van de topsportcultuur van Ajax. Dat betreft onder meer het met de betrokken collega's verder versterken van onze jeugdopleiding, de volgende stappen van ons vrouwenvoetbal en verschillende lange-termijnprojecten, zoals het project De Nieuwe Toekomst."

Gerelateerde artikelen

VD Sar Header 1280

Ajax verlengt contract Edwin van der Sar

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV is voornemens het contract met Edwin van der Sar te verlengen tot en met 30 juni 2025. Dit met inachtneming van de geldende procedure, waardoor de algemeen directeur na de aankomende Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) door de RvC kan worden herbenoemd voor de nieuwe periode. Deze AVA vindt plaats op 11 november 2022. De huidige termijn van Van der Sar loopt tot en met november 2023.

Tags

  • #VanderSar

Socials

Cura 1280

Curaçao ook komend seizoen zichtbaar in UEFA Champions League

Ajax en Curaçao hebben hun partnership een extra impuls gegeven. Curaçao is sinds 2020 Official Partner en is onder andere prominent zichtbaar op de mouw van de Ajax-shirts in de Nederlandse competities. Sinds vorig seizoen is een logo op de mouw ook toegestaan in de Europese competities en daardoor was Curaçao vorig seizoen ook zichtbaar tijdens alle wedstrijden die Ajax in de UEFA Champions League speelde. Voor het seizoen 2022/2023 is deze afspraak verlengd en zal Curaçao wederom op de mouw staan tijdens alle officiële Europese wedstrijden

Tags

  • #Curaçao

Socials