Ajax verlengt contract van Erik ten Hag 

ETH3
ETH3

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Erik ten Hag over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2022. De nieuwe overeenkomst gaat in per 1 juli 2021 en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2023. 

Tags

  • #TenHag2023

Socials

Erik ten Hag (Haaksbergen, 2 februari 1970) is sinds 1 januari 2018 hoofdtrainer van het eerste elftal van Ajax. De voormalige profvoetballer van FC Twente, De Graafschap, RKC Waalwijk en FC Utrecht werkte - nadat hij was gestopt met voetballen - jarenlang in verschillende technische functies bij achtereenvolgens FC Twente, PSV, Go Ahead Eagles, FC Bayern München en FC Utrecht. 

In het seizoen 2018/2019 werd de oefenmeester met Ajax landskampioen, won hij de KNVB beker en bereikte hij met zijn team de halve finale van de UEFA Champions League. Vervolgens won Ten Hag voor de tweede keer in zijn loopbaan de Rinus Michels Award, als beste trainer van de Eredivisie. Aan het begin van het seizoen 2019/2020 werd de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Dat seizoen werd vervolgens vanwege Covid-19 voortijdig afgebroken, maar Ajax eindigde onder Ten Hag wel wederom op de eerste plaats.  

In de huidige voetbaljaargang werd Ajax derde in de poule van de UEFA Champions League, om na Lille en Young Boys te hebben uitgeschakeld in de kwartfinale van de UEFA Europa League te stranden tegen AS Roma. Enkele dagen na de Europese uitschakeling werd de KNVB Beker gewonnen ten koste van Vitesse.

Het team van Ten Hag heeft nog één punt nodig uit de resterende vier Eredivisie-wedstrijden om de 35e landstitel uit de clubgeschiedenis bij te mogen schrijven. 

Stappen blijven maken met Ajax
"Ik weet wat ik hier heb en met welke mensen ik hier werk", legt Ten Hag de aanleiding voor zijn contractverlenging uit. "Daarnaast weet ik hoe we de volgende stap weer kunnen zetten met dit team. Ik ben hier gelukkig."

Ten Hag blijft daarnaast onverminderd ambitieus. "Ergens komen is één, ergens blijven is twee. In het buitenland staat Ajax op de kaart. We krijgen daarvoor de erkenning, maar we willen nog meer. We willen nog hoger en de topclubs in Europa ergeren."

Gerelateerde artikelen

Tenhagcoaching

Ten Hag: 'De fans gaven extra motivatie'

Erik ten Hag was uitermate tevreden na de 2-0-overwinning op AZ. Vooral de tweede helft kon de trainer van Ajax bekoren. "Toen zat er duidelijk meer geduld in. We kunnen als team bijschakelen. En ze leren snel van de eerste helft."

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Tenhag100

De honderd overwinningen van Erik ten Hag

Erik ten Hag heeft zondag tegen Feyenoord zijn honderdste overwinning geboekt als trainer van Ajax. We staan in beeld en getal stil bij deze mooie mijlpaal.

Tags

  • #TenHag

Socials