Ten Hag blijft bij Ajax: 'We willen topclubs in Europa ergeren’

Erik ten Hag heeft zijn contract bij Ajax met een jaar verlengd. Hij ligt nu vast tot en met 30 juni 2023. Zowel de trainer als directeur voetbalzaken Marc Overmars is zeer content met de contractverlenging.

Tags

  • #TenHag2023

Socials

"We willen werken aan een succesvol en attractief Ajax", trapt Ten Hag af. "Ik weet wat ik hier heb en ik weet met welke mensen ik hier werk. Daarnaast weet ik hoe we de volgende stap weer kunnen zetten. Ik ben hier gelukkig."

"Ergens komen is één, ergens blijven is twee. In het buitenland staat Ajax op de kaart. We krijgen daarvoor de erkenning, maar we willen nog meer. We willen nog hoger en de topclubs in Europa ergeren."

De trainer stond serieus in de belangstelling van andere clubs, vertelt Overmars. "Maar ik denk dat voor Erik heel belangrijk is dat hij de mogelijkheden ziet in het elftal. En dat er nog rek in zit."

Dat zijn naam op lijstjes voorkomt geeft volgens Ten Hag aan dat Ajax goed bezig is. "Dan zie je dat spelers in de belangstelling komen, maar ook trainers. De successen geven krediet, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland."

Prestaties onder Ten Hag
Overmars is bijzonder tevreden met de prestaties die onder de huidige trainer de afgelopen jaren zijn behaald. "Wat hij heeft gepresteerd is enorm goed geweest. Onder andere het bijzondere jaar in de UEFA Champions League."

"Maar ook dit jaar bijvoorbeeld - zeer waarschijnlijk - weer de dubbel. Ik denk dat Erik ook nog steeds beter wordt als coach."

Tags

  • #TenHag2023

Socials

Gerelateerde artikelen

ETH1

Ajax verlengt contract van Erik ten Hag 

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Erik ten Hag over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2022. De nieuwe overeenkomst gaat in per 1 juli 2021 en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2023. 

Tags

  • #TenHag2023

Socials

Tenhagcoaching

Ten Hag: 'De fans gaven extra motivatie'

Erik ten Hag was uitermate tevreden na de 2-0-overwinning op AZ. Vooral de tweede helft kon de trainer van Ajax bekoren. "Toen zat er duidelijk meer geduld in. We kunnen als team bijschakelen. En ze leren snel van de eerste helft."

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Tenhag100

De honderd overwinningen van Erik ten Hag

Erik ten Hag heeft zondag tegen Feyenoord zijn honderdste overwinning geboekt als trainer van Ajax. We staan in beeld en getal stil bij deze mooie mijlpaal.

Tags

  • #TenHag

Socials