Ajax verliest oefenduel van FC Utrecht

Danilo1280
Danilo1280

Ajax heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen FC Utrecht verloren. Op sportcomplex de Toekomst werd het 0-1 voor de bezoekers.

• #AJAUTR

De wedstrijd kende een gelijkwaardige openingsfase. Danilo miste een goede kopkans, terwijl aan de overzijde doelman Charlie Setford in een 1-op-1-duel winnend uit de strijd kwam. Kort voor rust nam FC Utrecht de leiding via Sylla: 0-1.

Felle start
In de tweede helft begon Ajax fel: het was duidelijk te zien dat de Ajacieden de 0-1 weg wilden poetsen. De Amsterdamse dadendrang leverde alleen niet heel veel grote kansen op.

In het vervolg van de tweede helft nam Utrecht de regie weer wat over. Goals kwamen er echter niet meer op het scorebord en dat was aan Ajacied Setford te danken. Hij redde prima op een afstandsschot en stopte op de valreep ook nog een strafschop van Utrechter Gustafson.

Ajax – FC Utrecht 0-1 (0-1)
39. Sylla 0-1

Opstelling Ajax: Setford, Regeer, Schuurs, Rensch, Baas (46. Salah-Eddine), Klaassen, Fitz-Jim (62. Hlynsson), Taylor, Rasmussen (62. Martha), Danilo (82. Musampa), Daramy (82. Banel)