Ajax viert 25 jaar de Toekomst met speciaal jubileumweekend

A Toekomst Lead 1420V 2019 04 22 ABN AMRO Future Cup Ajax Anderlecht 041
A Toekomst Lead 1420V 2019 04 22 ABN AMRO Future Cup Ajax Anderlecht 041

Ajax viert komend weekend het 25-jarig jubileum van sportcomplex de Toekomst. Voor de verjaardag van de thuisbasis van de Ajax-jeugd, Ajax Vrouwen, Ajax-amateurs, de vereniging én Ajax 1 is een speciaal feestprogramma samengesteld. Het jubileumweekend is voor iedereen toegankelijk.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Het sportcomplex werd in 1996 geopend en bestond afgelopen seizoen precies een kwart eeuw. Vanwege de coronapandemie kon het jubileumfeest niet in de zomer van 2021 worden gevierd. Om die reden pakt Ajax in het weekend van 18 en 19 juni groots uit. Net als bij de opening bij de start van het seizoen 1996/1997 staat ook komend weekend voetbal centraal.

Jeugd en Ajax-opleiding
Het programma is gevarieerd en nagenoeg alle Ajax-takken komen aan bod. Zo staat de zaterdag geheel in het teken van de jeugd en de Ajax-opleiding. De allerjongste jeugdelftallen spelen vanaf 09:30 uur vriendschappelijke wedstrijden.

Ajax O18, de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong, staat vanaf 15:00 uur tegenover de leeftijdgenoten van Alphense Boys. Tussen de wedstrijden is er onder meer vertier op het evenementenplein, waar ook verschillende foodtrucks staan.

Waar de zaterdag in het teken staat van de jeugd, ligt de focus zondag vooral op de leden en vrijwilligers van de vereniging Ajax. Alle Ajax-amateurteams en Lucky Ajax spelen een wedstrijd van twee keer 30 minuten. De Ajax Only Friends-selectie en een wedstrijd tussen Ajax-legendsteams trappen de tweede dag om 11:00 uur af.

Primeur
Vanaf 13:30 uur speelt het Ajax Vrouwen Zaterdag 1-amateurteam voor het eerst in de historie een wedstrijd. Het team dat met ingang van komend seizoen in de derde klasse zaterdag actief is bestaat uit oud-spelers van de Ajax Vrouwen en ex-internationals. De routiniers tekenen op de afsluitende dag voor een primeur. Ook een team van de Ajax Academy Club (het platform van ex-jeugdspelers) speelt die middag voor het eerst een duel.

Op beide dagen zijn er bovendien verschillende side-events, waaronder een E-sports ruimte en een Kidsplaza met diverse voetbalactiviteiten. In de kantine van de Toekomst is meer informatie te vinden over de bouw van De Nieuwe Toekomst.

Hieronder is het volledige wedstrijdschema te vinden van zowel de zaterdag als de zondag:

Gerelateerde artikelen

Vrouwen Amateurs 880

Ajax start volgend seizoen met amateurteam Vrouwen

Ajax begint volgend seizoen met het eerste Ajax Vrouwen Zaterdag 1-amateurteam. De selectie bestaat uit oud-spelers van Ajax Vrouwen en ex-internationals en start in 2022/2023 in de derde klasse zaterdag.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Lootschool1

Ajax en Calandlyceum openen VO-school voor jeugdspelers op de Toekomst

Ajax, Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP) en de gemeente Ouder-Amstel hebben woensdag officieel ‘De Toekomst’ geopend, een VO-school voor jeugdvoetballers van Ajax op sportcomplex de Toekomst. De school is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Ajax en het Calandlyceum, dat onder SOVOP valt, en wordt een officiële nevenvestiging van de middelbare school in Amsterdam-West.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials