Ajax Vrouwen bereiken halve finale beker na ruime zege bij FC Twente

Header I 1420

De Ajax Vrouwen hebben zich met een ruime overwinning op bezoek bij FC Twente verzekerd van een plek in de halve finale van het KNVB bekertoernooi. Dankzij een eigen doelpunt van de thuisploeg en goals van Chasity Grant (2), Jonna van de Velde en Romée Leuchter werd het 1-5 in Enschede.

• #AjaxVrouwen

Trainer Danny Schenkel begon woensdagavond met dezelfde elf namen die afgelopen vrijdag VV Alkmaar met 2-0 versloegen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Enkele dagen na deze overwinning stond er opnieuw een belangrijk duel op het programma. Ditmaal was de KNVB Beker Vrouwen het decor, het toernooi waar de Ajax Vrouwen in de vorige ronde DTS Ede uitschakelde.

Attractief begin
De wedstrijd tussen de huidige nummer één en twee van de competitie was direct interessant. Al na zes minuten kwam de thuisploeg via Kayleigh van Dooren op voorsprong. Het antwoord van de Ajax Vrouwen liet niet lang op zich wachten. Binnen tien minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Na een goede steekpass vanuit het middenveld werd Grant gelanceerd. Haar schot werd in eerste instantie gekeerd door de keeper maar belandde uiteindelijk alsnog via het been van Twente-verdediger en oud-Ajacied Kika van Es in het doel: 1-1.

Na het enerverende begin waren er kansen over en weer, maar was FC Twente het dichtst bij een nieuwe voorsprong. De lat bracht redding voor de Ajacieden. Vijf minuten voor rust was het echter opnieuw raak voor de Ajax Vrouwen. De snelle Grant werd weggestuurd, omspeelde de uitgekomen keeper en schoof de bal uiteindelijk in het lege doel waardoor de Ajax Vrouwen met een voorsprong de kleedkamer opzochten.

Wervelende start na rust
De tweede helft op Sportcampus Diekman was slechts een kleine acht minuten bezig of de Ajax Vrouwen vonden opnieuw het net. Na een perfecte voorzet van Grant was het Van de Velde die de bal nauwkeurig in het doel werkte. Niet veel later werd het zelfs 1-4. Eshly Bakker bracht Leuchter perfect in stelling waarna de Ajax-spits de bal hard en hoog in het doel knalde.

Fantastische Grant
Grant bekroonde haar geweldige wedstrijd in de slotfase met een heerlijke treffer. Aangekomen aan de rechterkant van veld, buiten het strafschopgebied, besloot de buitenspeler het zelf te proberen. Met een prachtige trap plaatste ze de bal in de verre hoek waarmee ze Ajax' vijfde maakte.

Met de fantastische overwinning in Enschede voegen de Ajax Vrouwen zich bij de laatste vier van het bekertoernooi. Hierin is  Excelsior de tegenstander. De datum van deze wedstrijd is nog niet bekend. Wel dat de Ajax Vrouwen een thuiswedstrijd spelen.

FC Twente – Ajax Vrouwen 1-5 (1-2)
8. Van Dooren 1-0
16. Van Es (e.d.) 1-1