Ajax Vrouwen blijven foutloos in oefencampagne

Grant 1280 (1)
Grant 1280 (1)

De Ajax Vrouwen hebben ook de derde wedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. De ploeg van trainer Suzanne Bakker was op sportcomplex de Toekomst met 5-0 te sterk voor KAA Gent. Vorige week wonnen de vrouwen nog met 1-2 van KRC Genk. De week daarvoor waren ze te sterk voor RSC Anderlecht: 5-3.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen begonnen goed aan de wedstrijd. De Ajacieden gooiden veel energie in de openingsfase en dit leverde al snel grote kansen op voor Tiny Hoekstra en Nikita Tromp, die met een prachtige pass met buitenkant rechts diep werd gestuurd door Quinty Sabajo. De keeper van Gent bleek een sta-in-de-weg en reageerde twee keer zeer alert.

Openingstreffer Tromp
Na ruim twintig minuten spelen kwam de gewenste voorsprong alsnog. Dit keer wist Tromp de doelverdediger van Gent wel te verslaan, de aanvaller schoot de bal op de rand van de zestien met haar linkervoet diagonaal binnen.

Tot aan de rust waren er nog een aantal kansen over en weer, maar dit leverde geen nieuwe treffer meer op.

Ajax Vrouwen denderen door
De bekerwinnaar van afgelopen jaar begon evenals de eerste helft ook energiek aan het tweede bedrijf. De ploeg van Bakker verdubbelde kort na rust de voorsprong. Rechtsback Liza van der Most dook op in het strafschopgebied en haalde uit, maar zag haar inzet gekeerd worden. In de rebound scoorde Tromp: 2-0

Kort na de tweede Amsterdamse treffer schoot Ashleigh Weerden op aangeven van Chasity Grant de 3-0 van dichtbij tegen de touwen. Diezelfde Weerden had met een schitterende actie ook een groot aandeel in de 4-0. Nadat de bal tegen de lat geschoten werd, kon Hoekstra het speeltuig in tweede instantie gemakkelijk binnentikken.

Eshly Bakker schoot in de slotfase van het duel nog de 5-0 op het scorebord. Met een bekeken schot verschalkte ze de keeper van Gent in de lange hoek.

Reactie trainer Bakker
Hoofdcoach Bakker keek na afloop met een positief gevoel terug op de overtuigende overwinning van de Ajax Vrouwen. "We waren dominant en hebben veel op de helft van de tegenstander gespeeld. We hebben veel kansen gecreëerd en daar vijf keer uit gescoord, dus ik ben tevreden", aldus Bakker.

De trainer van de Ajax Vrouwen vond dat haar ploeg zichzelf nog meer had mogen belonen. "We hebben misschien wel vijftien kansen gehad en daar scoren we er vijf van. Dat percentage mag dus omhoog, maar ik vind het voornamelijk heel positief dat we zoveel kansen creëren."

Bakker was tevreden over de voorbereiding tot dusver. "Ik kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen vier weken. De meiden zijn erg gretig en leergierig en de dingen waar we op trainen proberen ze toe te passen in de wedstrijden. Dat geeft je als technische staf een enorm fijn gevoel."

De Ajax Vrouwen werken in de komende periode nog toe naar het UEFA Women's Champions League-duel met het Zweedse Kristianstads DFF. "Komende week komen de internationals terug en dan zijn we weer helemaal compleet. We zijn erop gebrand om deze wedstrijd te winnen." De wedstrijd in de eerste voorronde van het Europese toernooi wordt op 18 augustus gespeeld.

Basisopstelling Ajax Vrouwen: Van der Wal; Van der Most, Van der Veen, Doorn, Verhoeve; Munsterman, Bakker, Sabajo; Hoekstra, Tromp, Kruize

Gerelateerde artikelen

Hoekstra 880

Ajax Vrouwen winnen spectaculair oefenduel met Anderlecht

De Ajax Vrouwen speelden zaterdag op sportcomplex de Toekomst een oefenwedstrijd tegen het Belgische RSC Anderlecht. De eerste wedstrijd in de reeks oefenduels in de voorbereiding eindigden in een spectaculaire 5-3-overwinning.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials