Ajax Vrouwen winnen ook tweede oefenwedstrijd tegen Belgische tegenstander

Sabayo 1280
Sabayo 1280

De Ajax Vrouwen hebben ook de tweede wedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. De ploeg van trainer Suzanne Bakker was in België met 1-2 te sterk voor KRC Genk. Vorige week wonnen de vrouwen nog met 5-3 van RSC Anderlecht.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Na 45 minuten was de tussenstand 1-1 in de Belgische provincie Limburg. De Ajax Vrouwen kwamen via Tiny Hoekstra op voorsprong. De Belgische goalie probeerde de Amsterdamse aanvaller te dollen, maar verslikte zich in Hoekstra. Die kreeg daarmee de 0-1 op een presenteerblaadje.

Hoewel de Ajacieden de wedstrijd domineerden, kwamen de Belgische vrouwen voor rust wel op 1-1. Omdat de Ajax Vrouwen aanvallend gezien te vaak centraal de oplossing zochten, liepen de Ajacieden vaak in de Belgische trechter. Hoekstra leek nog wel de score te verdubbelen voor de thee, maar deed dat in buitenspelpositie.

Uiteindelijk trok Ajax in de tweede helft de overwinning alsnog over de streep. Quinty Sabajo schoot de winnende treffer vanaf de penaltystip achter de Belgische goalie.

Basisopstelling Ajax Vrouwen: Van Eijk, Kardinaal, De Sanders, Doorn, Verhoeve, Noordam, Tromp, Bakker, Grant, Hoekstra, Weerden

Gerelateerde artikelen

Hoekstra 880

Ajax Vrouwen winnen spectaculair oefenduel met Anderlecht

De Ajax Vrouwen speelden zaterdag op sportcomplex de Toekomst een oefenwedstrijd tegen het Belgische RSC Anderlecht. De eerste wedstrijd in de reeks oefenduels in de voorbereiding eindigden in een spectaculaire 5-3-overwinning.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Weerden Buiten 1280

Zo zag het tekenmoment van Weerden eruit: 'Opa en oma horen erbij'

Geboren Amsterdammer Ashleigh Weerden zette donderdag een handtekening onder een tweejarig contract bij de Ajax Vrouwen. De 23-jarige aanvaller kwam met haar familie naar de Johan Cruijff ArenA voor het tekenmoment. "Mijn opa en oma wonen nog steeds in Amsterdam. Dit is voor hen een thuiswedstrijd."

Tags

  • #Weerden

Socials

Ajax App 2 1280

Koop en verkoop jouw Ajax-tickets veilig via Resale

Ajax Resale is de officiële en veilige manier om je tickets te verkopen of laatste tickets te kunnen kopen. Het komende seizoen is er voor seizoenkaarthouders de mogelijkheid om de eigen plek(ken) te koop aan te bieden aan een mede-Ajacied. Bijvoorbeeld wanneer je tijdens de eerste wedstrijden nog op vakantie bent.

Tags

  • #Tickets

Socials