Ajax Vrouwen winnen ook tweede oefenwedstrijd tegen Belgische tegenstander

Sabayo 1280
Sabayo 1280

De Ajax Vrouwen hebben ook de tweede wedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. De ploeg van trainer Suzanne Bakker was in België met 1-2 te sterk voor KRC Genk. Vorige week wonnen de vrouwen nog met 5-3 van RSC Anderlecht.

• #AjaxVrouwen

Na 45 minuten was de tussenstand 1-1 in de Belgische provincie Limburg. De Ajax Vrouwen kwamen via Tiny Hoekstra op voorsprong. De Belgische goalie probeerde de Amsterdamse aanvaller te dollen, maar verslikte zich in Hoekstra. Die kreeg daarmee de 0-1 op een presenteerblaadje.

Hoewel de Ajacieden de wedstrijd domineerden, kwamen de Belgische vrouwen voor rust wel op 1-1. Omdat de Ajax Vrouwen aanvallend gezien te vaak centraal de oplossing zochten, liepen de Ajacieden vaak in de Belgische trechter. Hoekstra leek nog wel de score te verdubbelen voor de thee, maar deed dat in buitenspelpositie.

Uiteindelijk trok Ajax in de tweede helft de overwinning alsnog over de streep. Quinty Sabajo schoot de winnende treffer vanaf de penaltystip achter de Belgische goalie.

Basisopstelling Ajax Vrouwen: Van Eijk, Kardinaal, De Sanders, Doorn, Verhoeve, Noordam, Tromp, Bakker, Grant, Hoekstra, Weerden