Ajax Vrouwen halen gigantisch uit tegen Genk

Ajax Vrouwen (1)
Ajax Vrouwen (1)

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond voor de derde keer op rij een oefenduel met een Belgische tegenstander gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst werd KRC Genk met liefst 9-0 verslagen. De goals kwamen van Quinty Sabajo (twee), Nikita Tromp (twee), Tiny Hoekstra (twee), Iris Stiekema, Romée Leuchter en Nadine Noordam.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Na de zeges op Zulte-Waregem (4-2) en Club-Brugge (7-0) was dit de afsluiting van een 'Belgisch drieluik’. Het treffen met Genk werd net als de voorgaande oefenduels zeer doelpuntrijk.

Doelpuntenregen
Sterker nog, na tien minuten stond het al 2-0 en bij rust zelfs 5-0. Stiekema opende na twee minuten de score en plaveide daarmee de weg voor (veel) meer goals. Sabajo nam vervolgens de 2-0 en 3-0 voor haar rekening en zag ploeggenotes Leuchter en Tromp in de eerste helft ook nog doel treffen.

Genk zal ongetwijfeld gehoopt hebben dat de Ajax Vrouwen het in de tweede helft rustiger aan zouden doen, maar niets bleek minder waar. Hoekstra schoot in de 48e minuut fraai de 6-0 in de verre hoek.

Vervolgens nam de thuisploeg een korte fase wat gas terug en zodoende duurde het tot de 69e minuut voordat via Noordam nummer zeven op het scorebord kwam. Twee minuten later pikte Tromp vanaf de stip haar tweede van de avond mee. Het slotakkoord kwam vervolgens van Hoekstra.

Volgende week om het 'echie'
Het bleef bij 9-0, waarmee Genk dubbele cijfers bespaard bleef. Toch zullen de Belgen met een zeer slecht gevoel huiswaarts afreizen.

De Ajax Vrouwen hielden juist bijzonder veel vertrouwen over aan hun afsluiting van de voorbereiding. Over een week begint de ploeg van trainer Danny Schenkel de competitie met een uitwedstrijd tegen Excelsior Barendrecht.

Ajax Vrouwen – Genk 9-0 (5-0)
2. Stiekema 1-0
9. Sabajo 2-0
31. Sabajo 3-0
36. Leuchter 4-0
37. Tromp 5-0
48. Hoekstra 6-0
69. Noordam 7-0
71. Tromp 8-0 (strafschop)
81. Hoekstra 9-0

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Olympiersajax

Olympiërs terug bij Ajax: 'Onbeschrijfelijke ervaring'

Stefanie van der Gragt, Victoria Pelova en keepster Lize Kop sloten maandag aan bij de groepstraining van de Ajax Vrouwen. De drie speelsters waren deze zomer met de Oranje Leeuwinnen actief op de Olympische Spelen in Tokyo.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Vita1280

Van der Linden keert terug bij Ajax Vrouwen

Vita van der Linden keert dit seizoen terug bij de Ajax Vrouwen. De verdediger komt over van Stade de Reims. Van der Linden tekende donderdag een contract voor de duur van één seizoen: van 1 augustus 2021 tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl