Ajax Vrouwen leven toe naar topper tegen PSV

De Ajax Vrouwen spelen zondag om 12:15 uur de kraker in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen tegen PSV. De ploeg van Danny Schenkel wist elf van de laatste twaalf wedstrijden te winnen en hoopt het goede gevoel tegen de Eindhovenaren een vervolg te geven. Sherida Spitse blikt samen met de trainer vooruit op de topper.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen hebben zich deze week onder perfecte omstandigheden kunnen voorbereiden op de topper in de competitie. "Het komt niet aanwaaien en we moeten er iedere wedstrijd keihard voor knokken. Dat wordt nu beloond met een mooie reeks", begint Schenkel.

Trots
Spitse is tevreden over de laatste periode. "Tuurlijk zijn er momenten waarop het beter kan, maar we mogen trots zijn op de wedstrijden van de laatste tijd. We hebben de finale van de beker gehaald en we willen meer. Maar we hebben nog niks."

Eerder dit seizoen wonnen de Ajax Vrouwen met 5-1 van PSV in Amsterdam en met 1-2 in Eindhoven. Tijdens de uitwedstrijd maakte Spitse op geweldige wijze de gelijkmaker. "Het was mijn eerste doelpunt en een hele belangrijke. Uiteindelijk maakten we nog de 1-2 en dat is wat we wilden", zegt de middenvelder.

Ontwikkeling
Romée Leuchter is erg belangrijk dit seizoen voor de Ajax Vrouwen. De teller staat inmiddels op zeventien competitiegoals. "Dat ze ook bij de Oranje Leeuwinnen zit, zegt natuurlijk iets over haar vorm. Ze pikt haar doelpunten mee en is goed bezig. Ik vind het mooi om te zien welke stappen ze maakt", vertelt Spitse.

Trainer Schenkel ziet diezelfde stappen. "Die worden ook als team gemaakt. In de speelwijze zit heel veel ontwikkeling. Die stappen wil je uiteindelijk uitbetaald krijgen in prijzen."

Spitse werkt vaker met spraakmemo’s in de groepsapp van de Ajax Vrouwen. "Dat vind ik makkelijker dan typen", lacht ze. Schenkel ziet Spitse als motivator voor de ploeg. "Alles draait bij haar om winnen en om het team. Iedereen hoort erbij en moet er honderd procent voor gaan. Ze probeert de groep elke dag aan te zetten. Zulke spelers zijn enorm belangrijk voor je ploeg."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Juichfoto Vrouwen 880

Bekerfinale PSV - Ajax Vrouwen op tweede paasdag

De KNVB Bekerfinale tussen PSV Vrouwen en Ajax Vrouwen wordt op maandag 18 april gespeeld. De aftrap van het duel op tweede paasdag is om 14:30 uur in het Goffertstadion in Nijmegen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchter PSV 880

Kom zondag naar de topper Ajax Vrouwen - PSV

De Ajax Vrouwen spelen op zondag 27 maart om 12:15 uur de topper tegen PSV. Kaarten zijn te koop vanaf € 2,50 en een clubcard is niet nodig. Voorafgaand aan de wedstrijd kunnen jonge fans gratis deelnemen aan de ABN AMRO FunGames.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials