Ajax Vrouwen verslaan Excelsior

Juichfotoajaxvrouwen1280
Juichfotoajaxvrouwen1280

De Ajax Vrouwen hebben zondag een kleine thuiszege op Excelsior geboekt. Op sportcomplex de Toekomst werd het 2-0 voor de ploeg van trainer Danny Schenkel. De goals werden in de eerste helft gemaakt door Romée Leuchter en Victoria Pelova.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen troffen Excelsior voor de tweede keer dit seizoen. Eind augustus, tijdens de seizoensopening, werd het 1-7 in Amsterdams voordeel.

Leuchter opent het bal
Na de verloren topper tegen FC Twente van een week geleden waren de Ajacieden er veel aan gelegen om aan het vertrouwen te werken.

Ondanks een overwicht duurde het tot de 34e minuut voordat de score werd geopend, via Leuchter. De in topvorm verkerende aanvaller kreeg de bal op de rand van de vijf meter aangespeeld en rondde af: 1-0.

Acht minuten later volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Pelova kreeg de bal op links aangespeeld, verschafte zich ruimte om uit te halen en mikte vanaf een meter of 25 schitterend in de verre hoek: 2-0.

In de tweede helft waren er nog enkele momenten van dreiging om de score verder op te voeren, maar de paal en keeper Van Geenen voorkwamen dat.

Door de zege stijgen de Ajax Vrouwen naar de tweede plaats in de Eredivisie, op een punt van koploper FC Twente.

Ajax Vrouwen - Excelsior  2-0 (2-0)
34. Leuchter 1-0
42. Pelova 2-0

Ajax Vrouwen: Van Eijk, Van der Most (76. Tromp), De Sanders, Doorn, Van der Linden (78. Kardinaal), Spitse (83. Zeeman), Noordam, Grant (60. Van den Bighelaar), Leuchter, E. Bakker

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Nikitatromp1280

Golden Girl Tromp: 'Tagliafico heeft mij gefeliciteerd'

Nikita Tromp is maandag verkozen tot beste jonge speelster van Europa. De aanvaller van de Ajax Vrouwen nam die fraaie onderscheiding in Barcelona in ontvangst en keerde woensdag weer terug bij haar team. "Deze prijs is een enorme waardering voor het harde werken."

Tags

  • #Tromp

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl