Golden Girl Tromp: 'Tagliafico heeft mij gefeliciteerd'

Nikita Tromp is maandag verkozen tot beste jonge speelster van Europa. De aanvaller van de Ajax Vrouwen nam die fraaie onderscheiding in Barcelona in ontvangst en keerde woensdag weer terug bij haar team. "Deze prijs is een enorme waardering voor het harde werken."

Tags

  • #Tromp

Socials

Het was de eerste keer dat de prijs werd uitgereikt door de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo. "Dat ik 'm dan mag winnen is wel vet. Zoals ik net al zei: het is een enorme waardering. Het was heel leuk om de prijs op te halen in Barcelona. We hadden nog even een half uurtje tijd om naar Camp Nou te gaan, maar daarna moesten we snel door naar het hotel en ons klaarmaken voor het gala."

Een beetje spannend
De 19-jarige aanvaller van de Ajax Vrouwen was onder de indruk van de totale organisatie van het voetbalgala. "Toen ik naar binnen ging, werd ik gelijk meegenomen naar een ander zaaltje en maakte ik kennis met andere winnaars. Op het moment dat mijn naam uiteindelijk werd omgeroepen dacht ik; niet vallen en normaal praten."

"Het was wel heel fijn dat ik familie en vrienden om mij heen had", vervolgt ze. "Ik was voor de eerste keer bij zo'n gala. Ik kon gelijk vragen of ik het goed had gedaan na mijn speech", glimlacht de aanvaller.

Nadat ze de prijs in ontvangst had genomen, stroomden de reacties binnen. Waaronder ééntje van Nico Tagliafico. "Hij feliciteerde mij. Dat vond ik een mooie waardering."

'Goede flow'
Met de award op zak hoopt Tromp dat ze niet alleen maar het labeltje talent krijgt opgespeld. "Uiteindelijk wil je hogerop. Ik wil een waardevolle speler worden, die alles heeft."

Dat zal ze dan zelf moeten bewijzen op het voetbalveld. Komende zondag wacht de eerstvolgende wedstrijd van de Ajax Vrouwen tegen Excelsior. "We zitten in een goede flow. We staan bij de bovenste clubs in de competitie."

Tags

  • #Tromp

Socials

Gerelateerde artikelen

Tromp Still

Dedicated | Tromp over opofferingen, haar weg naar de top en dromen

Nikita Tromp werd maandagavond in Barcelona verkozen tot de beste jonge speelster van Europa. De 19-jarige aanvaller vertelde een halfjaar geleden in Dedicated over haar weg naar de top en de kansen die ze heeft gekregen bij Ajax, mede dankzij hoofdsponsor ABN AMRO.

Tags

  • #ForTheFuture
  • #Tromp

Socials

Jcarena 2021

Wedstrijden in betaald voetbal gaan door zonder publiek

De wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gaan de komende drie weken door zonder publiek. Ajax speelt zondag in Waalwijk om 16:45 uur tegen RKC. Voor Jong Ajax staat vrijdag een thuiswedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Dat duel begint om 20:00 uur. Ook de wedstrijden in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen worden niet uitgesteld.

Tags

  • #Covid-19

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl