Ajax Vrouwen koploper na overwinning in Alkmaar

Ajaxvrouwenjuicht
Ajaxvrouwenjuicht

De Ajax Vrouwen hebben relatief simpel gewonnen in Alkmaar. Tegen de plaatselijke vv werd het 1-4. Victoria Pelova, Eshly Bakker en Romée Leuchter maakten de goals. De vierde Ajax-treffer was een eigen doelpunt. De ploeg van Danny Schenkel is met de driepunter op zak de koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

00:00/00:00
  • Auto

De Ajax Vrouwen begonnen ijzersterk aan het duel in de Kaasstad. Al na twintig minuten voetballen stond de ploeg van Schenkel met 0-2 voor via treffers van Pelova en Bakker.

Fysieke wedstrijd
Het was eigenlijk bijzonder dat het slechts bij twee treffers bleef voor de Amsterdamse ploeg. Het krachtsverschil was behoorlijk groot in het voordeel van de Ajax Vrouwen.

De thuisploeg probeerde er verder een fysieke wedstrijd van te maken en slaagde redelijk in die opzet. Met kleine overtredingen werd Ajax het spel moeilijk gemaakt. Dat hielp goed op het kunstgras in Alkmaar, want de thuisploeg kwam zo'n tien minuten voor rust dichterbij: 1-2.

In de tweede helft probeerde Ajax dezelfde energie in de wedstrijd te leggen als in de openingsfase van het duel. Chasity Grant had na zo’n vijf minuten in de tweede helft de mogelijkheid de 1-3 op het scorebord te zetten. Haar inzet werd van de doellijn gehaald.

Ruimte achter de defensie
De Alkmaarders oogden meer onbevangen en durfden wat verder van het doel te spelen. Dat gaf de Ajax Vrouwen wel kansen achter de laatste linie van de thuisploeg. Leuchter zag bijvoorbeeld na een uur spelen de mogelijkheid om op de punt van het strafschopgebied met een halve volley keihard uit te halen. Alkmaar-goalie Makela raakte het schot aan met haar vingertoppen en duwde daarmee de bal op de bovenkant van de lat.

Even later schoot Leuchter wel raak. Ze tikte een lage voorzet van Grant makkelijk binnen. De buitenspeelster liep haar directe tegenstander eruit en gaf de Ajax-spits de 1-3 op een presenteerblaadje. In de absolute slotfase werd het nog 1-4 na een eigen doelpunt van de thuisploeg.

Koploper
De Ajax Vrouwen zijn na de overwinning opgeklommen naar de eerste plek in de competitie. De Amsterdammers hebben 22 punten uit elf duels. Feyenoord achtervolgt met hetzelfde aantal punten. De Rotterdammers hebben alleen één wedstrijd meer gespeeld en een slechter doelsaldo. Volgende week is De Klassieker: dan ontvangen de Ajax Vrouwen de Feyenoorders in eigen huis. Dat duel begint om 12:15 uur.

VV Alkmaar - Ajax 1-4 (1-2)
10. Pelova 0-1
20. Bakker 0-2
37. Van der Most 1-2
62. Leuchter 1-3
90+1. Stoop (eigen doelpunt) 1-4

Ajax Vrouwen: Van Eijk, Van der Most, Van der Gragt, Doorn, Van der Linden, Spitse, Pelova (65. Tromp), Bakker (72. T. Hoekstra), Grant, Leuchter, Noordam (80. Stiekema).

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Bighelaar Zwanger 880

Van den Bighelaar in verwachting

Marjolijn van den Bighelaar is in verwachting van haar eerste kind. De 31-jarige aanvaller, die eind juni is uitgerekend, komt dit seizoen daarom niet meer in actie voor Ajax Vrouwen. Wel blijft ze voorlopig trainen op de club.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gragt

Van der Gragt redt punt voor Oranje Leeuwinnen

Stefanie van der Gragt heeft met een late treffer tegen Tsjechië een punt gered voor de Oranje Leeuwinnen. Daarmee voorkwam ze dat Nederland grote schade opliep in de WK-kwalificatie.

Tags

  • #OranjeLeeuwinnen

Socials

Kruize1280

Ajax Vrouwen in oefenduel te sterk voor PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagmiddag op sportcomplex de Toekomst een oefenwedstrijd met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle. Elisha Kruize, die voor het Ajax Talententeam speelt, maakte na iets meer dan tien minuten spelen de enige treffer van de middag.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl