Zo zag het tekenmoment van Weerden eruit: 'Opa en oma horen erbij'

Geboren Amsterdammer Ashleigh Weerden zette donderdag een handtekening onder een tweejarig contract bij de Ajax Vrouwen. De 23-jarige aanvaller kwam met haar familie naar de Johan Cruijff ArenA voor het tekenmoment. "Mijn opa en oma wonen nog steeds in Amsterdam. Dit is voor hen een thuiswedstrijd."

Tags

  • #Weerden

Socials

Ook voor de speelster zelf betekende het contract 'een droom die in vervulling ging'. "Stiekem wel. Ik ben geboren in Amsterdam en altijd al Ajax-fan geweest."

Onder andere opa en oma waren bij het belangrijke moment in de Ajax-tempel. "De mensen die er moesten zijn, die waren er. Ik heb bij mijn opa en oma ook even gewoond. Amsterdam zit gewoon echt je in bloed. Als je klein dochter dan in die stad speelt, is dat alleen maar mooi."

Tegenslagen
In de afgelopen twee seizoenen speelde Weerden in Frankrijk bij Montpellier. Dat buitenlands avontuur liep niet helemaal zoals ze van tevoren had verwacht. "Ik heb het daar best moeilijk gehad. Ik had de klik met de coach niet echt en speelde niet veel."

Toch was het niet heel makkelijk om Frankrijk gedag te zeggen. "Ik voelde me wel thuis in het land. Ondertussen had ik er ook best veel vrienden gemaakt. Ook de competitie was leuk. Dat ga ik wel missen. Ik ben in Frankrijk mentaal wel gegroeid. Ik heb moeten dealen met teleurstellingen, op de bank zitten; die dingen moet je als topsporter ook meemaken."

Hoewel ze nieuw is bij Ajax, kent ze al wel veel teamgenoten. "Ik heb met veel meiden bij nationale jeugdteams gespeeld. Tegen andere meiden heb ik weer gespeeld toen ik bij FC Twente zat. En mijn beste vriendin speelt hier: Quinty Sabajo."

Straatvoetballer
Nu ze bij Ajax speelt, wil ze maar wat graag de harten veroveren van het publiek. "Ik ben een soort straatvoetballertje. Dat neem ik mee op het veld. Ik doe vaak trucjes die je normaal op straat ziet. Dat vind het publiek vaak leuk. Als het moet speel ik zakelijk, maar daar probeer ik wel mijn eigen jus overheen te gooien."

Gerelateerde artikelen

Ashleigh Weerden 1280

Ashleigh Weerden tekent bij de Ajax Vrouwen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Ashleigh Weerden over haar overgang naar de Ajax Vrouwen. De 23-jarige buitenspeler tekent een contract voor twee seizoenen. De overeenkomst gaat in op 1 juli en duurt tot en met 30 juni 2024. Weerden speelde de afgelopen twee jaar bij het Franse Montpellier.

Tags

  • #Weerden

Socials

Leuchter1280

Leuchter verkozen tot Speler van het Jaar bij de Ajax Vrouwen

Romée Leuchter is uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij de Ajax Vrouwen. Daarmee is zij de opvolger van Victoria Pelova, die deze prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen. De Speler van het Jaar wordt gekozen door de Ajax-supporters en de technische staf.

Tags

  • #Leuchter

Socials

Afscheid Zeeman 1280

Afscheid met een traan voor Van der Gragt en Zeeman: 'Het doet je wat'

Stefanie van der Gragt en Kelly Zeeman hebben hun laatste wedstrijd gespeeld voor de Ajax Vrouwen. Aanvoerder Van der Gragt sprak na de finale van de Eredivisie Cup lovende woorden over Zeeman, die vanwege een zware knieblessure tegen FC Twente (4-3-nederlaag) moest toekijken. "Had haar graag het afscheid gegund, dat ik heb gehad."

Tags

  • #VanderGragt
  • #Zeeman

Socials