Ajax Vrouwen winnen topper tegen PSV

Ajax PSV (Women) 020 (1)
Ajax PSV (Women) 020 (1)

De Ajax Vrouwen hebben zondag de topper tegen PSV in winst omgezet. In eigen huis was de ploeg van Danny Schenkel met 2-0 te sterk voor de concurrent. Stefanie van der Gragt opende al vlot de score, waarna Vanity Lewerissa tien minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Door de zege zijn de Ajax Vrouwen als enige nog foutloos in de Eredivisie. PSV en ADO Den Haag volgen op 3 punten achterstand

00:00/00:00
  • Auto

Door de zege zijn de Ajax Vrouwen als enige nog foutloos in de Eredivisie. PSV en ADO Den Haag volgen op 3 punten achterstand.

Flitsende start
De Ajax Vrouwen begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al in de achtste minuut op voorsprong. Het was hetzelfde recept als vorige week voor de Eredivisie Cup tegen PEC. Een corner van Lisa Doorn die door Van der Gragt werd binnengeknikt: 1-0.

Halverwege het eerste bedrijf volgde een grote kans op het verdubbelen van de score. Een (te) korte terugspeelbal werd door Marjolijn van den Bighelaar onderschept en vervolgens afgelegd op Soraya Verhoeve. In kansrijke positie kwam de vleugelverdediger helaas niet verder dan een schot recht in de handen van PSV-keeper Sari van Veenendaal.

De openingstreffer van Stefanie van der Gragt is in de maak.

De openingstreffer van Stefanie van der Gragt is in de maak.

Doelgevaar in slotfase weer concreter
Het bleef bij 1-0, een stand die lange tijd op het scorebord geen wijzigingen behoefde. Pas in de slotfase werd het doelgevaar weer wat concreter. In de 73e minuut was het Victoria Pelova die in stelling werd gebracht. Maar ook ditmaal kon Van Veenendaal een Amsterdamse inzet redelijk simpel vangen.

Even daarvoor (in de 65e minuut) had Van der Gragt geblesseerd het veld moeten verlaten. Zij werd vervangen door Kay-lee de Sanders.

Twaalf minuten later volgde de tweede wissel aan Amsterdamse kant. En dat bleek een gouden zet. Drie minuten na haar rentree maakte Lewerissa namelijk direct de cruciale 2-0, net op het moment dat PSV wat sterker werd. Ze gleed een voorzet van Grant tegen de touwen.

Daarmee maakten de Ajax Vrouwen aan illusies van PSV een einde en was de wedstrijd gespeeld. 

Ajax Vrouwen - PSV 2-0 (1-0)
8. Van der Gragt 1-0
80. Lewerissa 2-0

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker, Van der Gragt (65. De Sanders), Doorn, Verhoeve, Pelova, Dijkstra, Van de Velde, Grant (87. Tromp), Van den Bighelaar, E.Bakker (77. Lewerissa)

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Kopvoormuur

Kop leeft toe naar topper: 'We zijn directer geworden naar elkaar'

De Ajax Vrouwen spelen aankomende zondag de topper tegen PSV Vrouwen. De ploeg van Danny Schenkel is gebrand om de nederlaag van vorig seizoen goed te maken. Keeper Lize Kop blikt vooruit op het duel en het weerzien met trainingsmaatje bij de Oranje Leeuwinnen, Sari van Veenendaal. ‘’Het is heel leuk om nu tegen haar te spelen.’’

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Vrouwen (1)

Ajax Vrouwen rechtstreeks geplaatst voor Women’s Champions League

De Ajax Vrouwen zijn verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. De ploeg van Danny Schenkel had eigenlijk in de voorrondes moeten uitkomen, maar de UEFA heeft vanwege Covid-19 de kwalificatie-opzet aangepast. Dat pakt nu gunstig uit voor de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gragtdoorn

Van der Gragt weer belangrijk voor de Ajax Vrouwen

Stefanie van der Gragt heeft weer een hoofdrol opgeëist voor de Ajax Vrouwen. Op het sportpark van Be Quick '28 werd PEC Zwolle met 0-2 verslagen in de 1e ronde van de Eredivisie Cup. Diep in de tweede helft brak Van der Gragt de ban met de 0-1. Nikita Tromp maakte de 2e en laatste treffer. In de volgende ronde speelt de ploeg van trainer Danny Schenkel tegen de PSV Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl