Ajax Vrouwen winnen topper tegen PSV

Ajax PSV (Women) 020 (1)

De Ajax Vrouwen hebben zondag de topper tegen PSV in winst omgezet. In eigen huis was de ploeg van Danny Schenkel met 2-0 te sterk voor de concurrent. Stefanie van der Gragt opende al vlot de score, waarna Vanity Lewerissa tien minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot gooide.

• #AjaxVrouwen

Door de zege zijn de Ajax Vrouwen als enige nog foutloos in de Eredivisie. PSV en ADO Den Haag volgen op 3 punten achterstand.

Flitsende start
De Ajax Vrouwen begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al in de achtste minuut op voorsprong. Het was hetzelfde recept als vorige week voor de Eredivisie Cup tegen PEC. Een corner van Lisa Doorn die door Van der Gragt werd binnengeknikt: 1-0.

Halverwege het eerste bedrijf volgde een grote kans op het verdubbelen van de score. Een (te) korte terugspeelbal werd door Marjolijn van den Bighelaar onderschept en vervolgens afgelegd op Soraya Verhoeve. In kansrijke positie kwam de vleugelverdediger helaas niet verder dan een schot recht in de handen van PSV-keeper Sari van Veenendaal.

De openingstreffer van Stefanie van der Gragt is in de maak.

Doelgevaar in slotfase weer concreter
Het bleef bij 1-0, een stand die lange tijd op het scorebord geen wijzigingen behoefde. Pas in de slotfase werd het doelgevaar weer wat concreter. In de 73e minuut was het Victoria Pelova die in stelling werd gebracht. Maar ook ditmaal kon Van Veenendaal een Amsterdamse inzet redelijk simpel vangen.

Even daarvoor (in de 65e minuut) had Van der Gragt geblesseerd het veld moeten verlaten. Zij werd vervangen door Kay-lee de Sanders.

Twaalf minuten later volgde de tweede wissel aan Amsterdamse kant. En dat bleek een gouden zet. Drie minuten na haar rentree maakte Lewerissa namelijk direct de cruciale 2-0, net op het moment dat PSV wat sterker werd. Ze gleed een voorzet van Grant tegen de touwen.

Daarmee maakten de Ajax Vrouwen aan illusies van PSV een einde en was de wedstrijd gespeeld.

Ajax Vrouwen - PSV 2-0 (1-0)
8. Van der Gragt 1-0
80. Lewerissa 2-0

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker, Van der Gragt (65. De Sanders), Doorn, Verhoeve, Pelova, Dijkstra, Van de Velde, Grant (87. Tromp), Van den Bighelaar, E.Bakker (77. Lewerissa)