Bakker baalt ondanks mooie ambiance: 'Puntenverlies is zuur'

Suzanne Bakker stond na afloop met een dubbel gevoel voor de camera. De trainer van de Ajax Vrouwen genoot van de hele entourage in de Johan Cruijff ArenA, maar baalt van het resultaat. "Het puntenverlies overheerst, maar voor het vrouwenvoetbal was het een prachtige dag."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Bakker

Socials

"Sportief gezien baal ik, maar voor het publiek was het tot het einde spannend en vermakelijk. We zijn veel op hun helft geweest, maar de bal wilde er niet in", begint Bakker het interview na afloop.

De trainer vond het geweldig om het stadion binnen te lopen voorafgaand aan het duel. "Het kabaal bij de opkomst, dat geeft kippenvel en is iets wat ik nooit ga vergeten. Deze hele dag is sowieso erg mooi, maar ik had hem liever afgesloten met drie punten."

Kansen
Bakker vond haar ploeg de tweede helft dominant spelen. "Zij hebben, op die corner na, geen mogelijkheid gehad na de rust. We maken gelukkig snel de 1-1. Daarna wilden we doordrukken en kregen we kansen, maar de keeper van Feyenoord deed het fantastisch. Ik baal er enorm van dat de goal niet is gevallen. Ook in de slotfase waren we nog dichtbij, erg zuur."

Het puntenverlies is duur. "Nu moeten we afwachten wat FC Twente doet en daar hebben we geen invloed op. Wij moeten dit een plek geven en volgende week wacht weer een nieuwe wedstrijd. Dat is de realiteit. Uiteindelijk was het een historische dag om niet snel te vergeten. Ik heb veel jonge meiden gezien. Zij kunnen dromen om hier ook in de toekomst actief te zijn. Het puntenverlies overheerst, maar ik weet dat dit een prachtige dag was voor het vrouwenvoetbal in Nederland."

Gerelateerde artikelen

Spitse Header 1280 2

Verslag | Gelijkspel voor Ajax Vrouwen in eerste Klassieker in ArenA

De Ajax Vrouwen hebben de eerste Klassieker ooit in de Johan Cruijff ArenA gelijkgespeeld. Met de vele toeschouwers op de tribunes eindigde de strijd tussen de Ajacieden en Feyenoorders zaterdag in 1-1. Ashleigh Weerden maakte de enige Amsterdamse goal. Ondanks het puntverlies in de titelstrijd was er sprake van een memorabele vrouwen-Klassieker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

2Header Doorn 1280 2

Liveblog | Ajax Vrouwen winnen niet van Feyenoord

De Klassieker tussen de Ajax Vrouwen en Feyenoord heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. In de Johan Cruijff ArenA werd het 1-1. Ashleigh Weerden was trefzeker namens de Amsterdammers.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header 1280

In beeld | Ajax Vrouwen klaar voor Klassieker

De Ajax Vrouwen hebben vrijdag de laatste training afgewerkt in aanloop naar de Klassieker. De ploeg van Suzanne Bakker speelt zaterdagmiddag om 16:30 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen de Rotterdammers.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials