Brobbey en Bergwijn naar het EK (en deze Ajacieden ook)

Brobbeyoranje1920
Brobbeyoranje1920

Brian Brobbey en Steven Bergwijn gaan naar het EK. De twee Ajacieden behoren tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het Europees kampioenschap in Duitsland. Het toernooi start op 14 juni. Oranje speelt de eerste wedstrijd op zondag 16 juni tegen Polen. De aftrap is om 15:00 uur.

Tags

  • #EK2024

Socials

Bondscoach Ronald Koeman heeft 26 spelers geselecteerd voor het toernooi in Duitsland. Bij de spelers van Oranje zitten onder andere oud-Ajacieden Daley Blind, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Ryan Gravenberch.

Andere Ajacieden
Josip Šutalo en Borna Sosa zijn ook zeker van een ticket voor het EK. De twee Kroaten werden opgeroepen door hun bondscoach Zlatko Dalic. Voor zowel Šutalo als Sosa is het hun eerste EK. Beiden maakten al wel het wereldkampioenschap mee van 2022 in Qatar.

Voor Ahmetcan Kaplan is het nog afwachten of hij wordt geselecteerd voor Turkije. De verdediger zat wel in de voorselectie. 

Copa America
Aan de andere kant van de wereld maakt Gero Rulli een grote kans om te worden geselecteerd voor Argentinië tijdens de Copa America. De Ajax-goalie zit in de voorselectie van bondscoach Lionel Scaloni. Rulli is één van de drie keepers die op het lijstje staan van Scaloni.

Oefenwedstrijden
Oranje oefent nog twee keer voor de start van het toernooi in Duitsland. Donderdag 6 juni is Canada de tegenstander. Vier dagen later speelt Nederland een oefenduel met het IJsland van Kristian Hlynsson. Kroatië speelt voor het EK twee vriendschappelijke wedstrijden. Noord-Macedonië en Portugal zijn de tegenstanders.

Gerelateerde artikelen

Brobbey Bergwijn Voorselectie

Brobbey en Bergwijn in voorselectie Oranje voor EK 2024

Brian Brobbey en Steven Bergwijn zijn opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK komende zomer in Duitsland. De groep bestaat momenteel uit dertig man en wordt nog teruggebracht naar maximaal 26 spelers.

Tags

  • #EK2024

Socials

Hatobergwijn1920

Oranje treft Frankrijk en Oostenrijk op EK

Nederland speelt op het EK in de zomer in ieder geval tegen Frankrijk en Oostenrijk. Dat bleek uit de loting zaterdagavond in Hamburg. De derde tegenstander komt uit de play-offs. Polen, Wales, Estland en Finland maken onderling uit wie de poule completeert.

Tags

  • #EK2024

Socials

Hato Hato Header

Jorrel Hato ontmoet minister van Justitie Hato

Shalten Hato is minister van Justitie van Curaçao. De naamgenoot van Ajacied Jorrel Hato was onlangs op sportcomplex de Toekomst voor een ontmoeting met de Ajacied. "Jorrel is een knappe jongen en hij maakt grote stappen."

Tags

  • #Hato

Socials