Bienvenido, Jorge Sánchez | 'Heel belangrijk voor mij dat Álvarez er is'

Jorge Sánchez is de tweede Mexicaan ooit bij Ajax. De rechtsback komt over van Club América en heeft een contract getekend tot 2026. In Amsterdam wordt hij direct opgevangen door zijn goede vriend en teamgenoot bij de nationale ploeg, Edson Álvarez.

Tags

  • #Sánchez

Socials

Terwijl Sánchez staat te wachten op zijn medische keuring, gluurt Álvarez om een hoekje. Na het moment dat de twee elkaar voor het eerst weer zagen in Amsterdam, volgde een innige omhelzing. "Mede dankzij hem ben ik hier", complimenteerde Sánchez zijn 'nieuwe' ploeggenoot. "Hij heeft mij laten groeien, zowel binnen als buiten het veld."

Vrienden voor het leven
De twee Mexicanen speelden in het verleden één seizoen met elkaar bij Club América. Daar groeide een innige vriendschap, die bij de Mexicaanse nationale ploeg werd voortgezet.

"Bij de Mexicaanse selectie delen we een kamer. En als dat niet gebeurt, dan zorgen we zelf dat we hoe dan ook samen zijn. Edson is heel belangrijk voor mij in zowel mijn carrière als mijn leven. Het is een oprechte vriendschap, waar iedereen op hoopt in zijn leven."

Zijn stap naar Europa en de hereniging met Álvarez vormen de basis van de droom die hij momenteel werkelijkheid laat worden. "Met de dank aan God heb ik mijn doel bereikt. Ik ben heel blij om nu bij Ajax te zijn, bij zo’n grote club. Ik ga vechten voor mijn plek en strijden met mijn ploeggenoten."

'Guerrero'
Die mentaliteit past bij het karakter van de 24-jarige Mexicaan. In zijn thuisland noemen ze hem een guerrero, wat je in het Nederlands kan vertalen naar de bijnaam ‘strijder’. "Zo beschouw ik mezelf ook. Ik heb er een tattoo van laten zetten. Als ik word losgelaten op het veld, gooi ik zelfs mijn hoofd in een duel als dat nodig is. Ik vecht voor elke bal en stop nooit met rennen."

Het interview met de kersverse Ajacied is met het uitzicht op het veld in de Johan Cruijff ArenA. Het stadion is tijdens het gesprek nog leeg, maar maakt al een onuitwisbare indruk op de verdediger. "Ik ben hier net, maar wil al niet meer weg en volop van mijn tijd hier genieten. Ik heb zin in de onvergetelijke wedstrijden in de UEFA Champions League of in de duels waarin we strijden om de landstitel. Daar ben ik voor gekomen: om prijzen te winnen en geschiedenis te schrijven met de club."

Gerelateerde artikelen

1280X700

Ajax en Club América bereiken akkoord over Jorge Sánchez

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Club América over de overgang van Jorge Eduardo Sánchez Ramos naar Ajax. De rechtervleugelverdediger tekent een contract voor vier seizoenen, tot en met 30 juni 2026. Bij de Mexicaanse club stond hij nog tot en met de zomer van 2025 onder contract.

Tags

  • #Sánchez

Socials

Taylor Replay Item 1280

Ajacieden stijlvol het seizoen in met nieuwe Replay-outfit: 'Mijn inspiratie is altijd de straat'

De Ajax-spelers kregen tijdens het trainingskamp in Oostenrijk hun nieuwe Replay-outfit voor het huidige seizoen. Ajax-host Aviv Levy nam een kijkje tijdens de passessie van Owen Wijndal, Kenneth Taylor, Jurriën Timber, Devyne Rensch en Sean Klaiber. Hij sprak daar ook met Replay-designer Paolo Mosca: 'De kleding moet jeugdig zijn, maar tegelijkertijd voor iedereen draagbaar.'

Tags

  • #Replay

Socials

Brobbey Duim 1289

In beeld | Training op woensdagochtend breekt de week

Tussen twee Eredivisie-wedstrijden door trainde Ajax woensdagochtend op sportcomplex de Toekomst. Zaterdag werd Fortuna Sittard verslagen: 2-3. Komende zondag wacht FC Groningen in de eigen Johan Cruijff ArenA. Wij namen een kijkje op het trainingsveld.

Tags

  • #AJAGRO

Socials