Blik op de Toekomst | Volop overwinningen en doelpunten

O10 Header 1420

Vier thuiswedstrijden en vijf uitduels stonden er op het programma dit weekend voor de Ajax-jeugd. Zo speelden Ajax O18 en Ajax O15 buitenshuis en ontving Ajax O14 in eigen huis Sparta O14. Bekijk in Blik op de Toekomst hoe het de Ajacieden verging.

• #AjaxJeugd

De zaterdag werd geopend met twee overwinningen: Ajax O9-1 won in eigen huis met 11-8 van WV-HEDW O10 en de O8-1 sloot het uitduel met ASC Waterswijk winnend af. Het werd 4-14. De tweede uitwedstrijd ging verloren. In Hoofddorp ging Ajax O9-2 met 11-9 ten onder tegen de plaatselijke SV. Het bleek de enige nederlaag van de dag.

Fraaie zege O10 📸
Ajax O10 hield de punten in Amsterdam. Op eigen veld werden de leeftijdsgenoten van FC Utrecht met 27-21 verslagen. Onze fotograaf was erbij en maakte enkele mooie beelden.

Tegelijkertijd met de O10 speelde Ajax O11 thuis tegen Sparta Rotterdam O11. De Ajacieden wonnen ruim met 15-6. In de basis of op de bank, iedereen was er klaar voor!

Klinkende overwinning O18
Om 11:30 uur begonnen twee jeugdteams aan hun uitwedstrijd. Ajax O13-2 bleef bij FC Eindhoven O13-1 steken op 3-3, terwijl Ajax O18 in Friesland een ruime overwinning boekte. Op bezoek bij SC Heerenveen O18 werd het 0-4 dankzij Jaydon Banel, Stanis Idumbo, Jay Enem en Yoram Boerhout.

Net als de ploeg van Jean-Paul de Jong won ook Ajax O15 buitenshuis. In de Domstad versloegen de Ajacieden FC Utrecht O15 met 2-4.

O14 gestaakt
De laatste wedstrijd van de zaterdag eindigde op een vervelende wijze. Ajax O14 – Sparta O14 was dik vijftien minuten onderweg toen een speler van de tegenstander een ernstige blessure opliep. Het duel werd gestaakt bij een stand van 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers.