Christian Rasmussen op huurbasis naar FC Nordsjælland

Rasmussen Vertrek 1920
Rasmussen Vertrek 1920

Ajax, Christian Rasmussen en FC Nordsjælland hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van de speler aan de Deense club. De verhuur is per direct en heeft een looptijd van een seizoen, tot en met 30 juni 2024. Het contract van de twintigjarige spits bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2027. In de overeenkomst is voor FC Nordsjælland een optie tot koop opgenomen.

Tags

  • #Rasmussen

Socials

Rasmussen (Lingby, 19 januari 2003) kwam in de zomer van 2019 over van FC Nordsjælland, waar hij het grootste deel van de jeugdopleiding doorliep. Op 30 augustus 2020 debuteerde de linkspoot in het betaald voetbal tijdens de wedstrijd Roda JC – Jong Ajax: 0-4. Sindsdien speelde de Deense jeugdinternational 83 wedstrijden voor de beloften, waarin hij zeventien keer scoorde.

Op 11 januari 2023 maakte Rasmussen zijn debuut in het eerste elftal tijdens de KNVB Beker-wedstrijd FC Den Bosch - Ajax: 0-2. Tot nu toe kwam de Deen tot drie optredens voor de hoofdmacht.

Gerelateerde artikelen

Rasmussen1920

Rasmussen blij met contractverlenging: 'Klaar voor de volgende stap'

Christian Rasmussen is dolgelukkig met zijn contractverlenging bij Ajax. De twintigjarige aanvaller verbond zich dinsdagmiddag tot halverwege 2027 aan de Amsterdamse club en is klaar voor de volgende stap: spelen in Ajax 1. "Ik moet laten zien hoe goed ik ben."

Tags

  • #Rasmussen

Socials

Rasmussen 880

Jong Ajax Uitgelicht | Christian Rasmussen: 'Ik vertrouw hem en hij mij'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de vierde aflevering neemt Christian Rasmussen plaats in de spotlights.

Tags

  • #Rasmussen

Socials