Voor Ajax Vrouwen begint Eredivisie in Rotterdam

Competitieprogramma Vrouwen Noordam
Competitieprogramma Vrouwen Noordam

De KNVB heeft donderdagmiddag het competitieprogramma van de Azerion Vrouwen Eredivisie gepubliceerd. Voorafgaand aan de competitie barst de strijd om de Super Cup los. Landskampioen Ajax Vrouwen neemt het op zaterdag 2 september om 14:00 uur op tegen bekerwinnaar FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Doordat Ajax en FC Twente uitkomen in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League, zijn hun wedstrijden in speelronde 1 doorgeschoven naar medio december.

Dat betekent in de praktijk dat Ajax op 15 september aan het seizoen begint. Dan speelt Ajax uit bij Excelsior. Op zondag 1 oktober staat het eerste thuisduel op het programma. Dan is Telstar de opponent. 

De eerste zeven speelrondes zijn concreet ingevuld, de overige wedstrijden zijn alleen voor een bepaald weekend ingepland. Later worden de speeldata en -tijden voor deze wedstrijden definitief. De winterstop loopt van zondag 17 december tot vrijdag 19 januari. De competitie eindigt uiterlijk zondag 12 mei, waarna de Eredivisie Cup van start gaat.

Wedstrijdschema volgt z.s.m.

Gerelateerde artikelen

Ajaxvrouwenfandag1920

Kom naar de Ajax Vrouwen Fandag

Heb jij de Ajax Vrouwen altijd al van dichtbij aan het werk willen zien? Kom dan op vrijdag 18 augustus naar sportcomplex de Toekomst voor de Ajax Vrouwen Fandag. De Ajax Vrouwen nodigen je uit om dan samen met hen het seizoen 2023/2024 in te luiden.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header 1920 Kop

Kop | Ajacied vanaf eerste dag

Het tijdperk Lize Kop bij de Ajax Vrouwen zit er na zeven seizoenen op. In haar eerste seizoen won ze de titel en ze sloot af met het kampioenschap. De keeper ontwikkelde zich tot een uitstekende sluitpost en kan terugkijken op een geweldige periode in Amsterdam.

Tags

  • #Kop

Socials

Header Kop 1920

Lize Kop verlaat Ajax Vrouwen

Lize Kop vertrekt na zeven seizoenen uit Amsterdam. De keeper van de Ajax Vrouwen heeft bij de club aangegeven haar lopende contract niet te willen verlengen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Tags

  • #Kop

Socials