Rensch: 'Zal jullie niet teleurstellen'

Na Ryan Gravenberch (2018) en Naci Ünüvar (2019) is Devyne Rensch de derde winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee, de prijs die hoort bij de titel 'Talent van de Toekomst'. De 17-jarige verdediger kreeg de trofee overhandigd van de vader en broer van Abdelhak.

Tags

  • #Rensch

Socials

Rensch maakt een stormachtige ontwikkeling door en behoort in zijn eerste jaar als profvoetballer al tot de officiële selectie van Ajax 1.

De verdediger werd woensdag naar het hoofdveld van de Toekomst gelokt voor de uitreiking zonder te weten wat hem te wachten stond. "Ik liep naar buiten en zag een groepje mensen staan. Toen dacht ik: nee toch, het zal toch niet..."

'Blijven bikkelen'
De talentvolle Ajacied vertelt na de overhandiging dat hij blij is dat hij de stap heeft kunnen zetten naar het eerste. "Het is heel snel gegaan. Vanaf Ajax O19 ben ik gelijk meegegaan op trainingskamp."

Hoewel hij deel uitmaakt van de selectie van Erik ten Hag, maakt hij vooral minuten bij Jong Ajax. "Ik heb inmiddels al een paar keer gescoord, ook wat assistjes. Ik wil gewoon belangrijk zijn voor het team. Het is nu belangrijk door te blijven bikkelen op het veld, lekker mijn te wedstrijden spelen bij Jong en uiteindelijk op de bank te zitten bij Ajax 1."

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali is trots op de ontwikkeling van Rensch. "Devyne is een veelzijdige verdediger. Hij is multifunctioneel inzetbaar achterin. Wat hem een Ajax-verdediger maakt, is dat hij in balbezit ook goed is."

Goede omgeving voor Rensch
"Hij is een evenwichtige jongen en stelt zich leerbaar op. Hij heeft een rustige persoonlijkheid. Dat is misschien ook een aandachtspunt voor de komende periode. Als centrale verdediger moet je ook bepaalde leiderschapskwaliteiten ontwikkelen. Daar is hij nu druk mee bezig. Ik denk dat jongens van Ajax 1 hem daarbij helpen. Hij heeft dus een prima omgeving om de volgende stappen te zetten."

Tags

  • #Rensch

Socials

Gerelateerde artikelen

Renschtroffee1280

Devyne Rensch winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee

Devyne Rensch is uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2019/2020. De verdediger is daarmee de opvolger van Naci Ünüvar. Rensch nam de Abdelhak Nouri Trofee woensdagmiddag in ontvangst.

Tags

  • #Rensch

Socials

2018 12 20 Said Ouaali 007

Ouaali: 'Willen jeugdspelers omringen met specialisten'

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali heeft de taak om de jeugdopleiding van Ajax ook tijdens de coronacrisis op koers te houden. Bijdragen van supporters via de VriendenLoterij helpen daarbij; vooral op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. "Wij beseffen dat die steun meer dan welkom is om op de Toekomst door te kunnen blijven pakken."

Tags

  • #VriendenLoterij
  • #Ouaali

Socials