El Ghazi in Ajax Podcast: 'Ajax moet echt op zijn hoede zijn'

El Ghazi2
El Ghazi2

In deze aflevering van de Ajax Podcast staat onze start van de UEFA Europa League centraal. Donderdag is op Franse bodem deel één van het tweeluik met Lille. Met wie kun je dan beter vooruitblikken dan met Anwar El Ghazi? De aanvaller die voor beide clubs actief was en met Ajax ook in de Europa League uitkwam.

Tags

  • #UEL
  • #AjaxPodcast

Socials

De Ajax Podcast is in het Engels en valt ook via JUKE te beluisteren. Voor onze fans die graag de hoogtepunten in het Nederlands samengevat zien, hebben we onderstaand artikel geschreven.

Voor El Ghazi was er een (digitaal) weerzien met een bekende: oud-Ajacied Eyong Enoh, inmiddels co-host van de Ajax Podcast. De twee speelden niet samen in Amsterdam, maar troffen elkaar wel als tegenstander(s). Het gesprek kwam al snel uit op Standard Luik – Ajax (1-1) in december 2016, een duel waarin toenmalig Ajacied El Ghazi een hoofdrolspeler was.

El Ghazi maakte een wereldgoal, maar hield ook speciale herinneringen aan Enoh over. Lachend: "Weet je waar ik bij jou direct aan moet denken? Tackles! Die wedstrijd was ik zo bang om in jouw buurt te komen. Ik vermeed je.”

In januari 2017 verruilde El Ghazi Amsterdam voor Lille. Hij zou uiteindelijk anderhalf jaar in Noord-Frankrijk actief zijn, om vervolgens te verkassen naar Aston Villa. Op Engelse bodem komt El Ghazi uitstekend uit de verf. Een schril contrast met zijn Lille-periode.

"Ik ging voor het eerst op mezelf wonen, ver bij mijn familie en vrienden en vandaan. Lille had het als club ook zwaar. Ik moet eerlijk zijn: het was niet mijn beste periode.”

‘Ajax moet op zijn hoede zijn’
El Ghazi maakte in Lille nog een halfjaar de huidige trainer Christophe Galtier mee. “Het wordt een zware opdracht”, denkt de vleugelaanvaller. “Lille speelt erg tactisch, precies hoe de coach het wil: leunen, als team opereren en gokken op de counter. Dat laatste is de zwakke plek van Ajax. Lille heeft snelle spelers voorin, Ajax moet erg op zijn hoede zijn.”

In deze speciale Europa League-aflevering gaven ook Nicolas Blasquez, Lille-watcher voor het Franse persbureau AFP, en Sky Sports-commentator en Eredivisie-expert Jonathan Beck hun visie op het treffen met Lille.  

Lille completer
Blasquez verwacht dat Ajax veel meer tegenstand gaat ondervinden dan vorig seizoen, toen in de groepsfase in de UEFA Champions League tweemaal van de Fransen werd gewonnen. "Het team is completer geworden”, stelt Blasquez.

"Vorig seizoen deed Victor Osimhen (nu Napoli, red.) veel in zijn eentje. De doelpuntenproductie is nu meer verdeeld. Burak Yilmaz is topscorer in de competitie met negen goals. Hij kwam in de zomer vlak voor het sluiten van de transferdeadline binnen en mensen waren niet overtuigd, maar hij doet het goed. Een andere Turkse speler, Yusuf Yazıcı, heeft er zeven in de Ligue 1 gemaakt en zes in de Europa League. Dan is er ook nog Jonathan David, een grote aankoop. Hij arriveerde in augustus, had drie of vier lastige maanden, maar scoort nu regelmatig. Het gevaar kan van overal komen.”

Vergeet niet te abonneren
Deze aflevering is eerst via JUKE en de Ajax-kanalen te beluisteren en even later later ook via alle andere podcast-apps. Vergeet je niet te abonneren via jouw favoriete platform zodat je nooit een aflevering hoeft te missen.

Via JUKE kun je ook de eerdere afleveringen van de Ajax Podcast terugluisteren.

 

Tags

  • #UEL
  • #AjaxPodcast

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaassen (4)

Klaassen in Ajax Podcast: 'Dat kan flinke druk met zich meebrengen'

In de nieuwste aflevering van de Ajax Podcast schuift Davy Klaassen aan. De middenvelder is sinds zijn terugkeer in oktober 2020 direct weer een belangrijke speler geworden bij Ajax. De middenvelder blikt terug op zijn doorbraak in het rood-wit en zijn status die door de loop van de jaren is veranderd.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #Klaassen

Socials

Podcast3

Bojan: 'Ik herinner me dat het altijd speciaal was tegen Feyenoord'

Het was lang wachten geblazen, maar het moment is zondag eindelijk daar. Ajax gaat het voor het eerst in bijna vijftien maanden opnemen tegen Feyenoord. In deze speciale aflevering van de Ajax Podcast over de Klassieker praatten we uitgebreid met een oud-Ajacied die weliswaar slechts een seizoen in Amsterdam actief was, maar wel drie keer de clash tegen Feyenoord meemaakte: Bojan Krkic. In zijn tweede Klassieker werd hij verkozen tot man van de wedstrijd.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #AJAFEY

Socials

Podcast 1

Ajax Podcast | Kerstspecial met Kameroense boezemvrienden

Andre Onana noemde hem ooit zijn tweede vader: Eyong Enoh. Als iemand de doelman van advies kan voorzien, is het landgenoot Enoh wel. De huidige co-host van de Ajax Podcast kwam in 2008 als eerste Kameroener ooit bij Ajax terecht. Enoh is trots dat Onana in zijn voetsporen is getreden.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #Onana

Socials