Eringa: 'Edwin heeft bijgedragen aan een stevig Ajax'

De voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, Pier Eringa, betreurt het vertrek van Edwin van de Sar. Hij is Van de Sar enorm dankbaar voor zijn werk de afgelopen jaren. "We hadden gehoopt nog een tijd met elkaar door te gaan. Hij heeft de club naar een grote hoogte gebracht."

Tags

  • #Eringa

Socials

"Enorm teleurgesteld", zo begint Eringa over het vertrek van Van de Sar. "We hadden gehoopt om nog een tijd met hem door te gaan. De afgelopen 24 uur zijn anders uitgepakt. Hij heeft ons gisteren verteld dat hij wilde stoppen en bleef bij zijn besluit."

Lastig besluit
Eringa wilde graag met Van der Sar door. "Hij is een hele goede algemeen directeur, was een super topsporter en heeft het als bestuurder heel knap gedaan. Hij heeft Ajax gebracht op het niveau waar Ajax nu is. Dit is voor hem geen makkelijk besluit en je wil het liefst op een moment dat alles goed loopt afscheid nemen."

"Hij heeft de club tot grote hoogte gebracht, op Nederlands en op Europees niveau. Ook heeft hij van Ajax een grote NV gemaakt. Het budget is enorm gegroeid. Hij heeft bijgedragen aan een stevig en belangrijk Ajax. Daarnaast is hij belangrijk geweest als ambassadeur voor het voetbal", gaat Eringa verder.

Ajax-DNA
Meer veranderingen in het directieteam gaan er niet plaatsvinden, stelt Eringa. "Edwin zijn taken worden overgenomen door de zittende directie. Met de Raad van Commissarissen gaan we nu hard aan de slag en op zoek naar nieuw talent. We hopen begin augustus terug te komen met een naam. Ik vind het belangrijk dat er Ajax-achtergrond in de directie zit, daar gaan we naar op zoek."

Gerelateerde artikelen

Sar Header Goed 1280

Edwin van der Sar besluit te stoppen

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft besloten om te stoppen bij Ajax. Hij draagt zijn taken per 1 juni 2023 over aan zijn collega-directieleden. De Raad van Commissarissen (RvC) heeft aan Van der Sar gevraagd formeel aan te blijven tot 1 augustus voor een goede overdracht van de nationale en internationale dossiers.

Tags

  • #VanderSar

Socials

250530 Edwin Van Der Sar

Van der Sar: 'Dankbaar dat ik dit heb mogen doen'

Edwin van der Sar heeft besloten te stoppen als algemeen directeur bij Ajax. Met de 52-jarige Van der Sar bespreken we zijn keuze. "Ik heb een hoop meegemaakt. Mooie en minder mooie dingen, maar ik kijk er met veel plezier op terug."

Tags

  • #VanderSar

Socials

Sar Header Vertrek

Tijdperk Van der Sar: deze stappen zette Ajax

'Zijn eerste liefde' noemde Edwin van der Sar Ajax op 19 november 2012. De oud-keeper trad ruim tien jaar geleden toe tot de Ajax-directie als directeur marketing. Een ex-profvoetballer op een hoge positie binnen de club, naar het voorbeeld van Johan Cruijff. Van der Sar stopte in 2011 als actief speler bij Manchester United, doorliep een opleiding op de Johan Cruijff University en startte in 2012 in Amsterdam met zijn avontuur.

Tags

  • #VanderSar

Socials