Feestvreugde in kleedkamer Ajax Vrouwen: 'Wie is de beste danser dan?'

De Ajax Vrouwen wisten maandagmiddag voor de vijfde keer in de geschiedenis de Nederlandse beker in de wacht te slepen. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde op de gezichten van de Ajacieden af te lezen. De ploeg van Danny Schenkel vierde de bekerwinst al kort op het veld en het feestje werd voortgezet in de kleedkamer.

Tags

  • #psvaja
  • #TheFinals

Socials

Doelpuntenmaker Nadine Noorman stond glunderend op het veld na de wedstrijd. "De ontlading bij de 2-1, heel erg mooi. Het is ook wel verdiend vind ik want we waren de bovenliggende partij. Romée Leuchter legde de bal perfect klaar en ik kon direct schieten, een hele mooie aanval. Het is geweldig om in de bekerfinale te scoren."

Wondersloffen
Na de openingstreffer rende Noorman richting de zijkant, naar Isa Pothof. "Ik had haar schoenen aan. De enige persoon waar ik na mijn doelpunt heen moest, was Isa. De schoenen brengen geluk, die ga ik houden dit seizoen", zei Noorman met een brede glimlach.

Ook Leuchter scoorde en kon haar geluk niet op. "Het is geweldig en zeker verdiend. In de eerste helft kreeg ik al een paar kansen en waren we dreigend. Uiteindelijk kwam er na rust die geweldige bal van Victoria Pelova die ik binnenkopte. Ik had geen zin in verlenging dus ik was blij dat we snel scoorden na de gelijkmaker van PSV."

Beste danser?
Het feestje verplaatste zich vervolgens naar de kleedkamer. "We gaan los vanavond", vertelde Pelova. Volgens de middenvelder is Chasity Grant de beste danser. Marthe Munsterman koos voor Marjolijn van den Bighelaar. "Al kan die niet zo goed bewegen nu vanwege haar zwangerschap."

Gerelateerde artikelen

Header21280

Verslag | Ajax Vrouwen winnen KNVB Beker in Nijmegen

De Ajax Vrouwen hebben maandagmiddag ten koste van PSV de eerste prijs van het seizoen in de wacht gesleept. In Nijmegen wonnen de Ajacieden met 1-2 van de Eindhovenaren. Dankzij doelpunten van Nadine Noordam en Romée Leuchter werd de vijfde Nederlandse beker in de clubhistorie veroverd.

Tags

  • #psvaja
  • #TheFinals

Socials

Headerliveblog

Liveblog | Lees alles terug over de bekerwinst van de Ajax Vrouwen

Welkom in het liveblog van de bekerfinale tussen PSV en de Ajax Vrouwen. De Ajacieden zijn winnend uit de strijd gekomen (1-2) en hebben voor de vijfde keer in de clubhistorie beslag gelegd op de KNVB Beker. Blijf via ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen uit Nijmegen.

Tags

  • #psvaja
  • #TheFinals

Socials

Kleedkamer880.6

Champagnedouche voor Schenkel: 'Ik heb schone kleren meegenomen'

Na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen PSV (1-2) barstte er een groot feest los in de kleedkamer van de Ajax Vrouwen. Danny Schenkel is enorm trots op zijn ploeg en werd 'beloond' met een koude douche. Gelukkig had de trainer van de Ajax Vrouwen zich goed voorbereid.

Tags

  • #psvaja
  • #TheFinals

Socials