Fitz-Jim blij met contractverlenging: 'Dit is pas het begin'

Kian Fitz-Jim is blij met zijn kersverse contract. De achttienjarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contact. En dat voelt voor hem als een beloning. "Ik wil hierop voortborduren."

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials

De middenvelder werd vorig seizoen in de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Vitesse voor de eerste keer geselecteerd voor Ajax 1. Daarnaast mocht hij deze zomer mee naar de trainingskampen in De Lutte en Oostenrijk.

"Ik heb veel meegetraind met het eerste en kunnen spelen. Ik heb veel geleerd over hoe de spelers omgaan met de sport. Dat neem ik allemaal mee in mijn rugzakje." Vooral het trainingskamp in Oostenrijk maakte veel indruk op de jonge Ajacied. "Het was een hele mooie ervaring. Ik liep daar best wel met een trots gevoel."

Zelfkritisch
Hoewel de middenvelder dus grote stappen voorwaarts aan het zetten is, weet hij wel waar hij nog beter in kan worden. Vooral verdedigend kan hij nog een slag slaan, vindt hij zelf. "Ik moet leren om de bal niet te verliezen op bepaalde momenten en plekken op het veld." Aanvallend gaat het al beter. "Ik kan het spel verdelen op de 6-positie, waar ik nu sta. Ik heb een prima dribbel."

Nu hij zijn krabbel heeft gezet onder een nieuw contract hoopt hij zo snel mogelijk zijn debuut te maken in Ajax 1. "Voor nu wil ik graag mijn minuten maken bij Jong Ajax. En daarna mijn debuut maken en belangrijk zijn voor Ajax 1."

Gerelateerde artikelen

Fitzjim1280

Kian Fitz-Jim verlengt contract

Ajax en Kian Fitz-Jim hebben overeenstemming bereikt over een nieuw driejarig contract. De nieuwe verbintenis van de achttienjarige middenvelder gaat per direct in en loopt tot en met 30 juni 2024. Het oude contract van Fitz-Jim liep tot medio 2022.

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials

Hillenfitzjim

Fitz-Jim en Hillen: teamgenoten voor het leven

Kian Fitz-Jim en Rio Hillen groeiden allebei op bij AFC in Amsterdam, speelden jarenlang samen bij AZ in Alkmaar en kwamen in de zomer van 2019 gezamenlijk naar Ajax. Dit seizoen maakten de zeventienjarige talenten inmiddels al flink wat minuten bij Jong Ajax.

Tags

  • #Fitz-Jim
  • #Hillen

Socials

Kian Fitzjim Interview

Fitz-Jim: 'Ik kijk erg graag naar Pedri'

Voor Kian Fitz-Jim is het seizoen goed begonnen. De achttienjarige middenvelder liet zich in positieve zin zien in het eerste oefenduel met Koninklijke HFC en is met Ajax 1 mee op trainingskamp naar De Lutte. Een gesprek met de tiener die via AFC en AZ bij Ajax belandde en nu op de deur klopt van het eerste elftal.

Tags

  • #PreSeason
  • #Fitz-Jim

Socials