Fitz-Jim voelt zich vrijer: 'Als ik teveel op mezelf let, weet ik dat het minder gaat'

Kian Fitz-Jim is één van de jonge talenten die deze voorbereiding een uitstekende indruk achterlaat. Hij vertelt hoe het is om met de jongens van Ajax 1 op trainingskamp te gaan en hoe moeilijk zijn eerste periode bij Ajax was.

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials

Dat Fitz-Jim nu goed in zijn vel steekt, is terug te zien in zijn spel. De middenvelder moet zich mentaal echt goed voelen om top te kunnen presteren, vertelt hij. "Ik voel me nu vrijer. Dat heb ik niet zo heel snel, maar dat gevoel is er nu dus wel. Daar ga ik beter van spelen. Als ik in een omgeving zit met mensen die ik lief heb - met vrienden - dan gaat het beter met me."

Praten
"Ik voel me nu veel meer thuis", vervolgt de net achttienjarige Fitz-Jim. "Als ik stilval en alleen op mezelf let, weet ik dat het minder gaat. Ik ben van mezelf niet echt een prater, maar als ik wel lekker met andere mensen bezig ben is dat een goed teken."

Zijn beginperiode was niet eenvoudig. Na zijn overstap van AZ naar Amsterdam, zat hij niet onmiddellijk goed in zijn vel. "Ik heb een best wel moeilijk eerste jaar gehad bij Ajax O17. Ik raakte meteen zes weken geblesseerd. De rest van dat seizoen ging niet hoe ik wilde. Sinds een halfjaar zie ik dat het echt steeds beter gaat."

Supporter
Dat Fitz-Jim nu op het veld staat met mannen als Dusan Tadic en David Neres doet hem wel wat. De Amsterdammer volgde dat soort spelers niet lang geleden nog als supporter. 

"Een aantal jaar geleden stond ik nog voor ze te juichen, nu nog steeds wel. Ik ben echt best een Ajax-fan van mezelf. Dat ik nu samen met hun op het veld sta, vind ik echt mooi."

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials

Gerelateerde artikelen

Kian Fitzjim Interview

Fitz-Jim: 'Ik kijk erg graag naar Pedri'

Voor Kian Fitz-Jim is het seizoen goed begonnen. De achttienjarige middenvelder liet zich in positieve zin zien in het eerste oefenduel met Koninklijke HFC en is met Ajax 1 mee op trainingskamp naar De Lutte. Een gesprek met de tiener die via AFC en AZ bij Ajax belandde en nu op de deur klopt van het eerste elftal.

Tags

  • #PreSeason
  • #Fitz-Jim

Socials

Hillenfitzjim

Fitz-Jim en Hillen: teamgenoten voor het leven

Kian Fitz-Jim en Rio Hillen groeiden allebei op bij AFC in Amsterdam, speelden jarenlang samen bij AZ in Alkmaar en kwamen in de zomer van 2019 gezamenlijk naar Ajax. Dit seizoen maakten de zeventienjarige talenten inmiddels al flink wat minuten bij Jong Ajax.

Tags

  • #Fitz-Jim
  • #Hillen

Socials