For The Future Trophy voor Sean Steur: 'Frenkie de Jong is mijn Ajax-voorbeeld'

Voor de zevende keer dit seizoen reiken we de For The Future Trophy uit. Iedere maand delen we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. Dit keer is de prijs voor de veertienjarige Sean Steur.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

De jonge Volendammer speelt momenteel in Ajax Onder 15, maar begon het seizoen nog in Ajax Onder 14. Hij wordt met deze prijs beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling.

Steur is een middenvelder die op de 8-positie speelt, maar ook als '10' uit de voeten kan. "Ik ben een speler die altijd de oplossing vooruit zoekt. Aan de bal ben ik denk ik goed. De loopacties in de diepte kan ik mij nog in ontwikkelen."

De tiener startte met voetballen bij RKAV Volendam. Al na twee jaar maakte hij de overstap van de amateurs naar de Amsterdamse jeugdopleiding. Na een aantal trainingen kreeg de middenvelder de uitnodiging om bij Ajax te gaan voetballen.

Broer Roy
En hij is niet de enige in zijn familie. Zijn broer, Roy, speelde eerst ook in de Amsterdamse jeugdopleiding, maar verkaste vorig jaar zomer naar Bayer Leverkusen.

"Hij is keeper bij de O19. Ik zie 'm nu in het weekend. We bellen wel regelmatig. Hij geeft mij dan tips. Hij zegt dan dat ik bezig moet zijn met de dingen waar ik later wat aan heb; met school en met voetbal."

Als Steur naar zijn idolen wordt gevraagd komt hij uit bij, Lionel Messi, Kevin de Bruyne of Luka Modric. Bij Ajax was Frenkie de Jong altijd zijn voorbeeld. "Hij is creatief en heeft altijd een oplossing naar voren. Zijn dribbels over het hele veld vind ik ook mooi."

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Gerelateerde artikelen

Speksnijder 880

Rico Speksnijder wint For The Future Trophy: 'Ik kan veel leren van Berghuis & Antony'

Voor de zesde keer dit seizoen reiken we de For The Future Trophy uit. Iedere maand delen we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. De zesde winnaar van dit seizoen is de 16-jarige Rico Speksnijder. De jonge creatieveling speelt momenteel in Ajax Onder 17 en viel in februari op door zijn schitterende doelpunt tegen PEC Zwolle.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Vink1280

Vink neemt For The Future Trophy in ontvangst: 'Helpt mij dat ik vroeger verdediger ben geweest'

Voor de vierde keer dit seizoen reiken we de #ForTheFuture Trophy uit. Elke maand delen we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om die maand in de schijnwerpers te staan. De vierde winnaar dit seizoen is Skye Vink. De 15-jarige aanvaller speelt momenteel bij Ajax Onder 17, heeft twee klassen overgeslagen en gaat dit jaar zijn eindexamen op het VWO afronden.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Stanis 2

Idumbo Muzambo wint For The Future Trophy | 'Iets heel moois'

Voor de tweede keer dit seizoen is het tijd voor de For The Future Trophy. Elke maand reiken we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. Ditmaal is de keuze gevallen op Ajax O17-speler Stanis Idumbo Muzambo, die in twee Klassiekers met Feyenoord zeer op schot was.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials