Vink neemt For The Future Trophy in ontvangst: 'Helpt mij dat ik vroeger verdediger ben geweest'

Voor de vierde keer dit seizoen reiken we de #ForTheFuture Trophy uit. Elke maand delen we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om die maand in de schijnwerpers te staan. De vierde winnaar dit seizoen is Skye Vink. De 15-jarige aanvaller speelt momenteel bij Ajax Onder 17, heeft twee klassen overgeslagen en gaat dit jaar zijn eindexamen op het VWO afronden.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

“Dit is wel een eer", sprak Vink toen hij de trofee kreeg uitgereikt. "Het is lastig om doorgeschoven te worden vanuit een jonger team. Dan is dit een mooie beloning. Dit team heeft een hele hoop meegemaakt met het verlies van Noah (Gesser, red.).  We hebben veel met elkaar gesproken en dat heeft ons dichter bij elkaar gebracht."

Met de aanvaller gaat het steeds beter in het team. Hij is geen individualist, zegt hij. "Ik ben een echte teamspeler, naast een goal kan ik echt genieten van een mooie pass of assist. Het helpt mij erg dat ik verdediger was, ik weet wat er in hun hoofd omgaat. Dat is wel lekker. Ik doe in de ogen van mensen misschien rare dingen, maar ik weet dat verdedigers dat lastig vinden.”

Snelle leerling
Lastig is school allerminst voor de getalenteerde Amsterdammer. "Ik heb twee klassen overgeslagen, in groep 3 en nu hier het vierde jaar. Dat is wel lekker, dan ben ik snel klaar met school en kan ik mij focussen op het voetbal."

"Ik heb nu een discussie met mijn ouders erover of ik universiteit ga doen. Zij vinden het zonde dat als ik zo’n talent voor leren heb, dat ik er niets mee doe. Dat snap ik ook wel weer. Maar ik wil eerst kijken wat voetbal brengt en een jaartje niets doen. Daarna zien we wel. Hoe ik het allemaal qua tijd voor elkaar krijg, weet ik zelf ook niet. Maar het is goed geregeld hier, want ik loop van de kleedkamer zo de school in. Ik heb wel avonden doorgehaald voor een toets als ik er geen tijd voor had.”

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Gerelateerde artikelen

Marcianovink1280

Team van Toen | Vink: 'Spelers van het eerste, waaronder Van Basten, kwamen bij ons kijken'

“Zoveel weet ik niet meer van mijn voetbaljeugd hoor”, stuurt Marciano Vink in een berichtje, kort nadat een afspraak voor een interview is gemaakt. Het blijkt bescheidenheid. Nog geen minuut later komen er twee foto’s via WhatsApp binnen waar de nostalgie vanaf druipt. Jeugdige Ajax-spelers in een tenue waarop sponsor TDK groot op de borst prijkt. De eerste namen van zijn teamgenoten worden direct genoemd. “En toch gaat het een uitdaging worden om iedereen te herkennen.”

Tags

  • #TeamvanToen

Socials

Stanis 2

Idumbo Muzambo wint For The Future Trophy | 'Iets heel moois'

Voor de tweede keer dit seizoen is het tijd voor de For The Future Trophy. Elke maand reiken we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. Ditmaal is de keuze gevallen op Ajax O17-speler Stanis Idumbo Muzambo, die in twee Klassiekers met Feyenoord zeer op schot was.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl