Future Cup opnieuw afgelast

Futurecup Gecanceld
Futurecup Gecanceld

De Future Cup gaat dit jaar niet door. Ajax heeft dit besluit genomen vanwege het internationale karakter van het evenement en de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebracht in de afgelopen maanden.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Ondanks de versoepelingen in Nederland en andere landen was de aanhoudende onzekerheid over het verloop van de pandemie en de korte termijn waarop het toernooi plaats zou vinden reden om de Future Cup toch af te gelasten. Het is het derde jaar op rij dat het voetbaltoernooi niet plaatsvindt vanwege de coronacrisis. De Future Cup 2022 wordt niet op een later moment ingehaald. De eerstvolgende editie zal dus in 2023 plaatsvinden.

De Future Cup is een internationaal hoog aangeschreven jeugdtoernooi voor O17-elftallen dat tot 2019 jaarlijks werd gehouden op sportcomplex de Toekomst. De eerste editie van het internationale jeugdtoernooi vond plaats in het paasweekend van 2010. Ajax nam vijf keer in de geschiedenis van de Future Cup de beker in ontvangst. Ajacieden als Davy Klaassen, Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Naci Ünüvar werden ooit al eens uitgeroepen tot beste speler van het prestigieuze toernooi.

 

Gerelateerde artikelen

Vink1280

Vink neemt For The Future Trophy in ontvangst: 'Helpt mij dat ik vroeger verdediger ben geweest'

Voor de vierde keer dit seizoen reiken we de #ForTheFuture Trophy uit. Elke maand delen we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om die maand in de schijnwerpers te staan. De vierde winnaar dit seizoen is Skye Vink. De 15-jarige aanvaller speelt momenteel bij Ajax Onder 17, heeft twee klassen overgeslagen en gaat dit jaar zijn eindexamen op het VWO afronden.

Tags

  • #ForTheFutureTrophy

Socials

Stanis 2

Idumbo Muzambo wint For The Future Trophy | 'Iets heel moois'

Voor de tweede keer dit seizoen is het tijd voor de For The Future Trophy. Elke maand reiken we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. Ditmaal is de keuze gevallen op Ajax O17-speler Stanis Idumbo Muzambo, die in twee Klassiekers met Feyenoord zeer op schot was.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials