Gastgezin trots op Ajacieden: 'Je bent blij als ze weer binnenkomen'

We nemen een kijkje bij het gastgezin van Janairo Concincion en Mylo van der Lans, die op een steenworp afstand van de Johan Cruijff ArenA wonen. Van der Lans en zijn gastouders vertellen over wat het precies inhoudt. "Je laat alles achter; je huis, familie, vrienden en school."

Tags

  • #Gastgezin

Socials

De zestienjarige verdediger heeft een hele hechte band met zijn gastgezin, vertelt de Ajacied. "We kunnen elkaar goed vertrouwen. Ik vind het wel mooi dat het in zo'n korte tijd is gegroeid."

Bij de familie Van Velzen zijn de eigen kinderen het huis uit. Dat bracht de gastouders aan het denken. "We hebben de ruimte, de tijd en de zin. We waren snel enthousiast. We hebben iets te bieden en dat wil je graag delen met de mensen die het kunnen gebruiken."

"We hopen op deze manier een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van de ultieme situatie voor deze jongens. Ze zijn talentvol en krijgen een kans bij Ajax. Als je ver woont van de club is het misschien moeilijker om door te groeien. Daarnaast is het voor ons leuk om van dichtbij te zien wat ze meemaken en een inkijkje te krijgen bij Ajax", legt Marianne van Velzen uit.

Uitstekende verzorging
De gastouders zorgen goed voor de Ajacieden. Zo koken ze eten, doen ze de was en helpen ze ook met huiswerk en de planning. "Maar dat wordt ook goed gedaan door Ajax. Ik mis ze altijd als ze er niet zijn en ben blij als ze dan weer binnenkomen", legt gastmoeder Marianne uit.

Van der Lans voetbalde tot twee jaar geleden bij Westlandia in Naaldwijk. Dat hij nu in Ouderkerk aan de Amstel woont, maakt het leven makkelijker. Al verloochend hij zijn roots niet. Zo hangt er een groen-witte vlag van het Westland op zijn kamer. "Ik heb daar veertien jaar gewoond. Ik kom er in het weekend nog steeds vaak. Bij mijn oude club Westlandia is ook alles begonnen."

Ajax is overigens nog steeds op zoek naar gastgezinnen. Wil je meer informatie of je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar gastgezin@ajax.nl.

Gerelateerde artikelen

Gastgezinnen 880

Ajax zoekt gastgezinnen

Voor de liefdevolle opvang van onze nieuwe spelers is Ajax op zoek naar gastgezinnen die de zorg voor kinderen/jongvolwassenen op zich willen nemen.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

1 Miljoen Subss Klein

1 miljoen abonnees op YouTube | Bedankt, Ajax-familie

Een bijzondere mijlpaal: Ajax slechtte onlangs de grens van 1 miljoen abonnees op YouTube. Daarmee is Ajax op YouTube de grootste voetbalclub van Nederland. Onze reis op het platform startte 15 jaar geleden op 6 augustus 2007. Samen met onze fans willen we stilstaan bij dit prachtige moment. Geniet van deze trip down memory lane.

Tags

  • #YouTube

Socials

Martijnreuserheader1920

Team van Toen | Martijn Reuser: van Amsterdamse bluf tot openlijke twijfels

Hij werd betiteld als een vrijbuiter. Een zondagskind misschien wel. Martijn Reuser had de wereld aan zijn voetbalvoeten als tiener. Een Amsterdammer vol bravoure die zonder zorgen door de jeugdopleiding wandelde. Maar achter die vrolijke jongen uit Mokum schuilde ook onzekerheid. "Je bent altijd op zoek naar de verbeterde versie van jezelf."

Tags

  • #TeamvanToen
  • #Reuser

Socials